Χανιά | Αποζημιώσεις και δακοκτονία ανησυχούν τον αγροτικό κόσμο

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Σήμερα το Δ.Σ της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου όπου έγινε αναφορά στα ζητήματα στα προβλήματα των αγροτών.

Όπως είπε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Πατεράκης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που ουσιαστικά δεν καταβάλλονται .

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης η 1η Ιουλίου θα είναι μέρα δράσης σε όλα τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.

Επίσης έγινε ενημέρωση και για το πρόβλημα της δακοκτονίας όπου εκφράστηκε αγωνία και προβληματισμός για την φετινή εξέλιξη.

Παράλληλα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αναφορικά με αποζημιώσεις από τις περσινές καταστροφές, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης είπε ότι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας στους αγρότες είναι πάρα πολλά, ενώ η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα της την ενίσχυση των μεγαλοαγροτών και των διαφόρων εξαγωγέων.

Τέλος σημείωσε πως από τις 15 Μαΐου έχουν σταματήσει τα τυροκομεία να προμηθεύονται γάλα από τους κτηνοτρόφους με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ