Χανιά | Απομάκρυναν τα σκουπίδια συνεργεία του Δήμου Πλατανιά – Η απάντηση Μαλανδράκη στα παράπονα της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων

χανιά-απομάκρυναν-τα-σκουπίδια-συνερ-1699136

Απομάκρυναν τα σκουπίδια από τον Πύργο Ψηλονέρου, συνεργεία του Δήμου Πλατανιά. Παράπονα για την κατάσταση που επικρατούσε είχε εκφράσει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων πριν από μερικές ημέρες (δείτε ΕΔΩ). Ο δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων πως «οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό αλλά και οι δημότες, οφείλουν να σέβονται το περιβάλλον και στην καθαριότητα του και όχι να αυθαιρετούν και στη συνέχεια να αναρωτιούνται για τη διαμορφούμενη κατάσταση».

«Μετά από σχετικό δημοσίευμα στις 17/5/2023 της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων, για “Τριτοκοσμικό τοπίο σε τουριστική περιοχή με Μπάζα αντί….Πεζοδρομίων, στον Πύργο Ψηλονέρου του Δήμου Πλατανιά”, έχω να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

Ο Δήμος Πλατανιά με την Υπηρεσία Καθαριότητας, για άλλη μία φορά προέβει στην απομάκρυνση δεκάδων σωρών απορριμάτων και κλαδοκοπών, ενώ η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση, αλλά και σε κάθε έκτακτη περίπτωση μόλις η αρμόδια υπηρεσία ενημερωθεί.

Είναι κοινή η διαπίστωση από επιχειρηματίες, δημότες, επισκέπτες αλλά και επαγγελματικούς φορείς, ότι η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά, κατά τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς αναβαθμισμένη και με άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον και στην καθαριότητα του, καθώς σε όλους πλέον είναι γνωστό ότι υπάρχει συγκεκριμένος χώρος εναπόθεσης μπαζών, κλαδιών και άλλων φερτών υλικών, σε χώρο που διαθέτει ο Δήμος μας και ο οποίος λειτουργεί καθημερινά.

Επίσης οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό αλλά και οι δημότες, οφείλουν να σέβονται τις παραπάνω ενέργειες, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική των ανοιχτών χώρων και όχι να αυθαιρετούν και στη συνέχεια να αναρωτιούνται για τη διαμορφούμενη κατάσταση. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μαλανδράκης Ιωάννης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook