Χανιά | Απολογισμός δράσεων και παρεμβάσεων από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά

χανιά-απολογισμός-δράσεων-και-παρεμβ-1426309

Τον πλούσιο και πολύπλευρο απολογισμό δράσεων και παρεμβάσεων την προηγούμενη χρονική περίοδο παρουσίασε το πρωί της περασμένης Κυριακής, σε πολυπληθή συνάντηση υποψηφίων και φίλων, που οργάνωσε στο Μάλεμε η Κομματική Ομάδα του ΚΚΕ στον Δήμο Πλατανιά, με θέμα: «Οι τρέχουσες εξελίξεις και ο Δήμος Πλατανιά».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» Δημήτρης Ανθούσης αναφέρθηκε στους 5 άξονες προτεραιότητας και μαχητικής διεκδίκησης, τους οποίους προτάσσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και είναι: 1. Πολιτική προστασία, περιβάλλον, χρήσεις γης, 2. Θεσμικά, πόροι, χρηματοδότηση, 3. Κοινωνική πολιτική, υγεία, πρόνοια, 4. Υποδομές – έργα και 5. Εργαζόμενοι – Εργασιακές σχέσεις.

Εξειδικεύοντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι ζουν και εργάζονται στον Δήμο Πλατανιά.

Αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα υποδομής, και στην απραξία αναφορικά με το Αεροδρόμιο Μάλεμε, καυτηρίασε τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΒΑ σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής, αλλά τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων για τις ζημιές στις αρχές του 2019, υπενθύμισε ότι όλα τα χρόνια της Δημοτικής Αρχής Μαλανδράκη δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα νέο σχολικό κτήριο στον Δήμο, επισήμανε την ανισόρροπη ανάπτυξη της ενδοχώρας συγκριτικά με το παραλιακό μέτωπο, υπογράμμισε την πλήρη απουσία σύγχρονων δομών για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία, καθώς και την ανάγκη αναβάθμισης των αγροτικών ιατρείων και κατασκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά ακόμα από ζητήματα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, την απουσία ισονομίας και διαφάνειας στην επινοικίαση των δημοτικών βοσκότοπων, τη δακοκτονία και την υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου και την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε καίριες υπηρεσίες του Δήμου.

«Καλούμε όλους τους ανθρώπους, αυτούς που συμπαρατάχθηκαν, συμπορεύτηκαν και έδωσαν μαζί μας τη μάχη των δημοτικών εκλογών του 2019 αλλά και όλους εκείνους, από τότε μέχρι σήμερα, με τους οποίους έχουμε ανοίξει ένα δίαυλο συζήτησης, ένα δίαυλο επικοινωνίας, ένα δίαυλο κοινής αντίληψης, που έχει ως βάση του ότι όλοι εκείνοι που δεν συμβιβάζονται, που δυσφορούν, που αγανακτούν, που επιζητούν ένα Δήμο Πλατανιά που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες τους, λέγοντάς τους ότι έχουν πλέον σοβαρή επιλογή που σηματοδοτεί τη διαφορά και μπορούν να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας, σε συμπαράταξη και σε συμπόρευση μαζί μας.

Θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για όλα όσα μας προβληματίζουν, καθορίζοντας την κοινή μας περπατησιά με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Πλατανιά, σε μια δύσκολη εποχή: πολιτικά με τον πόλεμο, κοινωνικά με την οικονομική κρίση και την πανδημία, αλλά και σε μια δύσκολη εποχή μετά από 11 χρόνια της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαλανδράκη», τόνισε ο κ. Ανθούσης.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» σημείωσε ότι «η πραγματική διαφορά μπορεί να σηματοδοτηθεί με την πλατιά συμπόρευση και συσπείρωση δυνάμεων και συστράτευση γύρω από τον χώρο εκείνο που μαχητικά και αγωνιστικά, παντού και στον Δήμο Πλατανιά όλο αυτό το διάστημα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν μπροστά, με προτάσεις, με παρεμβάσεις, με ερωτήσεις, χωρίς μικροπολιτικές στοχεύσεις, αλλά με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αναδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική διοίκηση, που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες του κόσμου στον Δήμο Πλατανιά».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επισήμανε, για άλλη μία φορά στη διάρκεια της σύσκεψης – συζήτησης, ότι «Δημοτική Αρχή και Αξιωματική Αντιπολίτευση συμπορεύονται χέρι χέρι σε μια σειρά από κομβικά ζητήματα που επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Πλατανιά» και πρόσθεσε ότι «σε θεσμικό επίπεδο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μετατρέπονται σε συνέχεια του κεντρικού κράτους, ενισχύοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας, ενισχύοντας την ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά από τομείς. Οι αλλαγές αυτές μετατρέπουν τους Δήμους σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων τους».

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία σας. Μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίζουμε. Όλοι μαζί προχωράμε και ανοίγουμε τον κύκλο για την ένταξη ακόμα περισσότερων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον Δήμο μας και αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο. Γιατί ο αγώνας είναι πάντα πιο όμορφος και πιο αποτελεσματικός όταν πολλές καρδιές χτυπούν δυνατά στον ίδιο ρυθμό».

Ακολούθησε ευρύς διάλογος με τους εκλεγμένους, τους υποψήφιους και τους φίλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» να λαμβάνουν τον λόγο και να καταθέτουν θέσεις, προτάσεις, αγωνίες, ιδέες, προβληματισμούς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook