Χανιά | Αποκλεισμένη και χωρίς ηλεκτροδότηση η Αγία Ρουμέλη

χανιά-αποκλεισμένη-και-χωρίς-ηλεκτρο-589846

Τις τελευταίες τρείς ημέρες η Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης, αντιμετωπίζει πρόβλημα ηλεκτροδότησης. Οι πενήντα κάτοικοι που βρίσκονται στη περιοχή, έχουν δυσκολία στη διαβίωση τους, μιας και δεν μπορούν να συντηρήσουν τα απαραίτητα τρόφιμα τους.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Σφακίων, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσεγγίσει την περιοχή με κίνδυνο της ζωής του. Σήμερα κατάφερε και κατέβηκε με τα πόδια στην περιοχή μέσω του Αγίου Ιωάννη, όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν πέσει δύο στύλοι. Η αποκατάσταση κρίνεται άμεση και λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα πεσμένα καλώδια.

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου του πλοίου δεν είναι γνωστό πότε θα επιτευχθεί η επανηλεκτροδότηση της περιοχής, γεγονός ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα πάντα με το δήμο, έχει γίνει άιτηση κατά το παρελθόν την διάνοιξη δρόμου αντιπυρικής προστασίας της Αγίας Ρουμέλης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Συμβάντα όπως η έλλειψη ηλεκτροδότησης, η ανάγκη μεταφοράς κατοίκων και ειδών πρώτης ανάγκης στις μέρες που δεν υπάρχει πλοίο, κρίνουν απαραίτητη την ύπαρξη ενός δρόμου, για να μπορούν οι διαμένοντες να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook