XANIA

Χανιά | Αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στα έργα ανάπλασης της Χατζημιχάλη Γιάνναρη | Photos

Αρχαία ευρήματα αποκαλύφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά την διάρκεια των εργασιών ανάπλασης που εκτελούνται στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη στα Χανιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για το τι ακριβώς ευρήματα πρόκειται. Αναμένονται ανακοινώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης μιλώντας στο zarpanews.gr, δήλωσε: «Βρέθηκαν κάποια αρχαία, τα οποία εξετάζονται από την αρχαιολογία, αναμένουμε να μας πει τι ακριβώς είναι και τι πρόκειται να γίνει. Ο ΔΕΔΗΕ συνεχίζει κανονικά τα έργα γιατί δεν έχει φτάσει στα αρχαία, εμείς κλείνουμε τα πεζοδρόμια. Η ΔΕΥΑΧ πρόλαβε και έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία. Περιμένουμε την αρχαιολογία».

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της αρχαιολογίας, με τις υπεύθυνες για το έργο την κ. Αγγελική Τσίγκου και την Κατερίνα Τζανακάκη, τμηματάρχη προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων και μουσείων Χανίων.

«Στην πλατεία βρέθηκαν κατά το παρελθόν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μετά από ανασκαφικές έρευνες και περνάει και ο κεντρικός βενετσιάνικος αγωγός. Το είχαμε υπ’ όψιν και η εφορεία έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνει την έρευνα που χρειάζεται. Θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο τεχνίτης των ανασκαφών, Μανώλης Τσιτσιρίδης.

Η κ. Τσίγκου δήλωσε ότι «είναι πρώιμο για οτιδήποτε. Εντός των ημερών θα υπάρξουν νεότερα από τους αρμόδιους φορείς των Χανίων. Εντοπίστηκαν χθες αργά το μεσημέρι και είναι γνωστό ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά αρχαία. Νεότερα θα προκύψουν με την εξέλιξη των εργασιών».

zarpanews.gr

View Comments

  • Ικανοι ειστε, τωρα με τα αρχαια να μεινουν ετσι οι δρομοι για κανα 3μηνο... Που;; στο εμπορικο κεντρο!!!

  • Τέλεια, θα έρθει το καλοκαίρι και ακόμα σκαμένα θα είναι. Είστε τελείως μπαραμπάκοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

  • Βρήκες ρε δήμαρχε να αρχίσεις έργα στο κέντρο των Χανίων Χριστούγεννα.( Και έργα που έχουν διχάσει τους πολίτες της πόλης) κάνε κανένα πεζοδρόμιο και κανένα πάρκινγκ και τα λεμε.. Παραιτησου χθες

  • Μακάρι να βρουν αρχαία, να γίνει αρχαιολογικό πάρκο να έρχονται τουρίστες να τραβάνε σέλφις, και εμείς να κάνουμε ποδήλατο περιμετρικά του μνημείου. Όλοι εύχονται να βρουν και να αναδείξουν τα αρχαία τους, εμείς εδώ φοβόμαστε.

  • Ούτως η άλλως τα έργα ήρθαν για να μείνουν για καιρό ακόμα οπότε μακάρι να βρεθεί κάτι αξιόλογο μπας και αποκτήσει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για αυτό το μουσείο γιατί κατα τα άλλα τα ίδια τα παλιά... Τι να σου κάνει η συλλογή μαρικοκωνστακυριακουλακη και η μπανιεροέκθεση.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία επαναφέρει τις «γκρίζες ζώνες», να αντιδράσει επιτέλους η κυβέρνηση

Να αντιδράσει η κυβέρνηση στην “επαναφορά των γκρίζων ζωνών από την Τουρκία“, ζητά με ανακοίνωση…

22 λεπτά ago

Κρήτη | Εργαζόμενος έπαθε ηλεκτροπληξία – Μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Νοσοκομείο

Ηλεκτροπληξία υπέστη εργαζόμενος στο Σίσι Λασιθίου κατά τη διάρκεια των εργασιών στην εργολαβία που έχει…

24 λεπτά ago

Στα Χανιά η Dr Νάνσυ Μαλλέρου: Εξήγησε την έννοια του «Εσωκεντρισμού» και παρουσίασε το νέο της βιβλίο | Video + Photos

Στα Χανιά βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί σε όλη…

27 λεπτά ago

«Σήμερα τα Χανιά, έλαμψαν από την Ολυμπιακή φλόγα» – Δηλώσεις της Σέβης Βολουδάκη για τη λαμπαδηδρομία

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Χανιά,…

56 λεπτά ago

Bίντεο – ντοκουμέντο από το φονικό στην Ιεράπετρα – Η στιγμή που δολοφονείται ο Γερμανός

Έγινε η εκταφή του και τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, δείχνουν όντως δολοφονία,…

1 ώρα ago

8 σημάδια δείχνουν ότι απομακρύνεστε από τον σύντροφό σας

Σε κάθε σχέση μία απαραίτητη ικανότητα είναι να καταλαβαίνετε πότε απομακρύνεστε από τον σύντροφό σας.…

2 ώρες ago