Χανιά | Απογοήτευση στον Αποκόρωνα για την επερχόμενη δακοκτονία: «Καταφανέστατη αδικία εναντίον μας»

χανιά-απογοήτευση-στον-αποκόρωνα-για-394985

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επερχόμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για τους από εδάφους δολωματικούς ψεκασμούς κατά του δάκου την περίοδο 2020-2022 δεν διαφέρει από την προηγούμενη όσον αφορά τις τιμές ανά ελαιόδεντρο, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου.

Έτσι, ο δήμος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, τονίζοντας οτι ουδέποτε εισακούσθηκαν τα αιτήματά του.

Αναλυτικά:

«Αρχικά, δηλώνουμε απερίφραστα ότι η εντελώς άνιση μεταχείριση απέναντι στην Περιφέρεια Κρήτης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα στο θέμα των πιστώσεων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την καταφανέστατη αδικία εναντίον μας. Συγκεκριμένα, χωρίς καμία αιτιολόγηση με επιστημονικό υπόβαθρο τα χρήματα που αφορούν βάσει προϋπολογισμού την Π.Ε. Κρήτης υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος.

Το θέμα της υποχρηματοδότησης έχει αναλυθεί και αιτιολογηθεί στον υπέρτατο βαθμό στις

διάφορες συσκέψεις τα τελευταία χρόνια και ειδικά το 2019 , χωρίς ωστόσο να έχουν εισακουστεί τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι η ιστορική φετινή καταστροφή, η οποία δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα θεσμικό όργανο και με μαθηματική ακρίβεια θα επαναληφθεί, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο της Δακοκτονίας στην Π.Ε. Χανίων αναλαμβάνεται αποκλειστικά από θεσμικούς φορείς (Δήμους και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς), ελλείψει οποιουδήποτε ιδιωτικού ενδιαφέροντος την τελευταία δεκαετία λόγω ελάχιστου περιθωρίου κέρδους. Ο λόγος της ανάληψης του έργου από τους θεσμικούς φορείς είναι μόνο η προστασία της ελαιοπαραγωγής και όχι το κέρδος το οποίο ούτως η άλλως είναι σχεδόν μηδαμινό.

Από τις έως τώρα πληροφορίες αρκετοί θεσμικοί φορείς της Π.Ε. Χανίων εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν την εμπλοκή τους στη διαδικασία στην περίπτωση που δεν αυξηθεί σημαντικά η χρηματοδότηση τόσο για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών όσο και για την εφαρμογή της παγιδοθεσίας.

Επιπρόσθετα θα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί και ο τρόπος εποπτείας με αύξηση στις προσλήψεις των εποχιακών τομεαρχών και η επιβολή της καθολικής εποπτείας μέσω GPS

ούτως ώστε να αποτυπώνεται πλήρως το έργο και τέλος να ελεγχθεί επιστημονικά η

αποτελεσματικότητα των διαφόρων φαρμάκων καθώς και η αυστηρή επιλογή του καταλληλότερου ανάλογα με την εποχή και τις συνθήκες.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook