Χανιά | Απόφαση του Ειρηνοδικείου προστατεύει την περιουσία οφειλέτριας με δάνεια σε τράπεζες και δημόσιο

χανιά-απόφαση-του-ειρηνοδικείου-προσ-741925

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με  απόφασή του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, παρείχε  προστασία από τα καταδιωκτικά μέτρα  των τραπεζών ,  σε χήρα οφειλέτρια, πρώην εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια  του Θ.Ψ.Π .Χανίων, με συνολικό  χρέος 253.362,32 ευρώ , σε δώδεκα δάνεια  ,σε τέσσερις τράπεζες και σε  Δημόσιο .

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η οφειλέτρια   είναι μέλος της, πρόκειται για  συνταξιούχο. μητέρα τριών ενηλίκων παιδιών, η οποία πήρε καταναλωτικά δάνεια,το  έτος 2008, για την βελτίωση και αναδόμηση της κύριας κατοικίας της.Κατά τον χρόνο λήψης των δανείων , το εισόδημα της  ανερχόταν στο ποσό των 1.400 ευρώ περίπου, αλλά λόγω των περικοπών των συντάξεων και επιδείνωση της κατάσταση της υγείας της , άρχισε να δυσκολεύεται  στην πληρωμή των οφειλομένων δόσεων , περί τα τέλη του 2015.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει η οφειλέτρια  στην διάθεσή της είναι: πρώτη κατοικία 136,16 τ.μ σε οικόπεδο ,κτίσμα  95 τ.μ  και  τρία αγροτεμάχια.

Οικονομική κατάσταση της χήρας  οφειλέτριας : 921,81 ευρώ (434,16 ευρώ, Επικουρική Σύνταξη

151,09 ευρώ, σύνταξη χηρείας 336,04)

Με την  Προσωρινή Διαταγή ,το Ειρηνοδικείο των Χανίων ,όρισε:

1)Δέχεται το αίτημα και χορηγεί προσωρινή Διαταγή

2)Απαγορεύει  στους  πιστωτές    προσωρινώς,  μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης  κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της  μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης

2)Ορίζει  μηνιαίες καταβολές δόσεων ,  200 ευρώ  στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών,  κατ άρθρο 8  παρ.5 του ν.3869/2010,μέχρι το χρόνο συζήτησης  της υπό κρίση  αίτησης της.

Τέλος , το ποσό των 200 ευρώ, που ορίστηκε από το Δικαστήριο των Χανίων , είναι στα όρια του μπορώ, της εν λόγω οφειλέτριας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook