Χανιά | Απόφαση που ανατρέπει τα δεδομένα για το ξενοδοχείο στο λόφο Καστέλι από το Τεχνικό Επιμελητήριο

Σημαντική εξέλιξη για την αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αφού κατά την συνεδρίαση του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στηρίχθηκε η κοινωφελής χρήση του εν λόγω χώρου.

Πλέον, λοιπόν είναι στο χέρι του δήμου να προχωρήσει στην αλλαγή που ανατρέπει τα δεδομένα στην επένδυση για ξενοδοχείο στον ιστορικό χώρο από την εταιρεία Belvedere, μετά την ενοικίαση των κτηρίων από το Πολυτεχνείο Κρήτης λίγα χρόνια πριν.

Έτσι, δείχνει θέμα χρόνου να έρθει η συζήτηση για τον χαρακτηρισμό σε Δημοτικό Συμβούλιο, με τις εξελίξεις να είναι καθόλα συμβατές με το ψήφισμα του Συμβουλίου για τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου πριν μερικούς μήνες.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας:

«Και μέσα στη μαυρίλα των ημερών μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ!!

Έγινε δεκτή η εισήγηση ανεξάρτητων αριστερών και προοδευτικών μηχανικών προς το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικης Κρητης ώστε τα κτήρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι να μη γίνουν ξενοδοχεία (ουτε καν μικρά οπως προεβλεπε η χρήση αμιγους κατοικία) αλλά να έχουν αποκλειστική κοινωφελής χρήση! Το ΤΕΕ τώρα θα εισηγηθεί την απόφαση του αυτή στο Δήμο Χανιων

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !
Τα σχέδια του Διγαλακη του πρύτανη του”real estate” πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Δικαίωση των κινητοποιήσεων του Χανιώτικου λαου!!!»

zarpanews.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ε ποιος στον διαολο θελει αυτη την επενδυση; Δεν εχει μεινει και κανεις φορεας-συλλογικοτητα-παραταξη, εκτος απο τον Διγαλη, τον πρυτανη και μερικους! απο τη ΝΔ
  Με τετοιες αντιδρασεις και τετοιες διαστασεις που εχει παρει το θεμα ειναι πραγματικα λυπηρο και ΝΤΡΟΠΗ για το πολυτεχνειο να επιμενει σε αυτη την ιστορια!

 2. Δεν τα ξέρω και καλά, αλλά έχω την εντύπωση οτι η «απόφαση» του τεε είναι συμβολικής φύσεως και όχι ουσιαστικής αφού η χρήση δεν καθορίζεται με απόφαση του τεε.

  • Κάνεις λάθος υπερτοπικέ, υπάρχει επιτροπή δημ ενότητας που παίρνει απόφαση τι θα εισηγηθεί για την τροποποίηση του ΓΠΣ και το ΤΕΕ έχει εκπρόσωπο που ψηφίζει και ουσιαστικά καθορίζει τι θα ρθει στο δημ συμβούλιο για επικύρωση, μην μιλάτε αν δεν ξέρετε τι παίζεται…

  • Δεν έχω αντιδήμαρχο φίλο, αλλά αν θέλεις να γίνουμε εμείς φίλοι να μου τα μάθεις και να τα ξέρω καλύτερα.
   Ε;;;

 3. Κάτι μου λέει ότι τελικά δεν θα γίνει τίποτα και θα το καμαρώνουμε ερείπιο όπως είναι για πολλά πολλά χρόνια. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα άλλωστε.

  • Αυτό είναι το μέσο σενάριο…
   Το χειρότερο και αρκετά πιθανό, σενάριο είναι να απαλλοτριωθεί, να πληρωθεί αποζημίωση στον επενδυτή, να επισκευαστεί με έξοδα του δήμου, να γίνει με το στανιό κάτι άχρηστο και να πληρώνουμε το λογαριασμό διατήρησης της αχρηστίας μέχρι να το πάρουν χαμπάρι και το κλείσουν. Μετά θα έρθουν οι ροζανέρηδες και θα τους πούμε και ευχαριστώ!
   Αν γίνει έτσι μια χαρά επένδυση θα βγει τελικά… και άκοπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ