Χανιά | Αποφάσεις για την περιβαλλοντική διαχείριση σε Μπάλο, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα – Τι προβλέπουν τρεις νέες ΚΥΑ

χανιά-αποφάσεις-για-την-περιβαλλοντι-1771036

Τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό όρων και περιορισμών που επιβάλλονται για λόγους προστασίας της φύσης σε Φαλάσαρνα, Μπάλο και Ελαφονήσι εξέδωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς.

Στις αποφάσεις αυτές περιγράφονται οι επιτρεπόμενες δράσεις στις περιοχές αυτές και εγκρίνονται τα σχέδια δράσης για τις περιοχές που περιλαμβάνουν, κατά περίπτωση, αρκετές παρεμβάσεις.

Για τα Φαλάσαρνα η απόφαση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα επιτρέπονται μέχρι δύο αναψυκτήρια. Επίσης θα απαγορεύονται τα μηχανοκίνητα οχήματα στην παραλία και θα ληφθεί μέριμνα για το γνωστό κρινάκι Androcymbium Rechingeri.

Για το Ελαφονήσι, θα συνταχθεί μελέτη αποκατάστασης της υπό απαλλοτρίωση περιοχής, ενώ προβλέπεται η λειτουργία δύο δημοτικών αναψυκτηρίων και συγκεκριμένος τρόπος τοποθέτησης ομπρελών.

Όσο για τον Μπάλο, προβλέπεται η δημιουργία ελεύθερης ζώνης γύρω από τη λιμνοθάλασσα, περιορίζονται τα ομπρελοκαθίσματα στα 150 και λειτουργεί δημοτικό αναψυκτήριο, μεταξύ άλλων.

Οι αποφάσεις έχουν τεθεί σε ισχύ.

Δείτε παρακάτω τις αποφάσεις για Μπάλο, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook