Χανιά | Αποχαιρετούν τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Δερμιτζάκη – Τα συλλυπητήρια για τον θάνατό του

Το τελευταίο αντίο θα πουν την Τετάρτη συγγενείς και φίλοι στον αγαπητό Γιώργο Δερμιτζάκη

Η κηδεία θα γίνει στις 2:30 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Παλαιόχωρα Σελίνου ενώ η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 12 μ.μ.

Ο Γιώργος Δερμιτζάκης, διετέλεσε Δήμαρχος Πελεκάνου από το 1998 έως το 2006 (δυο θητείες) και δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου από  το 2011 έως το 2014.

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών, μετά από άνιση μάχη που έδινε με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Πρώην συνεργάτες και φίλοι, εκφράζουν συλλυπητήρια στα οικεία του πρόσωπα ενώ δεν ξεχνούν το έργο του…

O Δήμαρχος Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του πρώην Δημάρχου Πελεκάνου και μετέπειτα Καντάνου-Σελίνου, Γιώργου Δερμιτζάκη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Ο Γιώργος Δερμιτζάκης υπηρέτησε με ήθος και ευσυνειδησία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του. Ακούραστος κι εργατικός, με σπουδαία δράση στην τοπική κοινωνία τόσο ως αυτοδιοικητικός αλλά και και ως γιατρός, με ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη προς τον τόπο του και τους συνανθρώπους του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του καθώς και στην αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Καντάνου- Σελίνου..”

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δήμου Κανδανου Σελινου εκφραζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της  για τον θάνατο του πρωην δημάρχου μας Δερμιτζακη Γεωργίου στην αγαπημένη οικογένεια του

Υπήρξε ένας εκλεκτός δήμαρχος, ένας γιατρός που υπηρέτησε με ήθος , αυταπάρνηση ,υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια το ιατρικό του λειτούργημα..

Υπήρξε ένας δημοκράτης σε όλη του την ζωη. με ακέραιο χαρακτήρα,.

 Η απώλεια του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του Σελινου..

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δήμου Κανδανου Σελινου

  1. XAΡΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
  2. ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΑΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ – ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
  3. ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
  4. ΔΑΜΟΡΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ
  5. ΣΙΩΠΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΥΠΟΥ

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του π. Δημάρχου  Γιώργου Δερμιτζάκη εκφράζει με δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην οικογένεια του. Συγκεκριμένα στην δήλωση του αναφέρει:

“Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του π. Δήμαρχου Καντάνου –  Σελίνου Γιώργου Δερμιτζάκη. Ενός ανθρώπου που  διακρίθηκε για το ήθος του και την προσφορά του  στην κοινωνία μέσω της Αυτοδιοίκησης και της ιατρικής επιστήμης. Ως Περιφέρεια εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Συλλυπητήριο μήνυμα δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αριθμός απόφασης 3/2023, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Γεωργίου Δερμιτζάκη.

Ο Γεώργιος Δερμιτζάκης υπήρξε άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, ένας εκλεκτός Δήμαρχος, με μέγιστη προσφορά και αγάπη για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν Δήμαρχος Πελεκάνου από το 1999 – 2006 και σαν Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου από το 2011 – 2014.

Διακρίθηκε για το ήθος του, το δημιουργικό του πνεύμα, την αποτελεσματικότητά του και την προσφορά του στον Δήμο μας.

Μόνιμος κάτοικος της Παλαιόχωρας, υπηρέτησε ως γιατρός, ασκώντας το κοινωνικό λειτούργημα της Ιατρικής με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα πάνω από σαράντα χρόνια.

Στο ιατρείο του βρήκαν θεραπεία και συμπαράσταση άνθρωποι όλων των ηλικιών, δημότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Υπήρξε πρότυπο αισιοδοξίας και ανθρωπιάς, τίμησε τους συμπολίτες του με την αγάπη του, την συμπαράστασή του στις μικρές και στις μεγάλες στιγμές της ζωής τους.

Αγάπησε με πάθος την Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής μας και προσπάθησε να αναδείξει την Ιστορία το τόπου μας. 

Με την δική του συμβολή και προσπάθεια ιδρύθηκε το 2006 και λειτούργησε το Μουσείο Ακριτών της Ευρώπης, στην Παλαιόχωρα.

Μεγάλη υπήρξε η συμβολή του στην αγορά του Μεγάρου Ψαράκη και στην μετατροπή του σε Δημαρχείο της περιοχής.

Το έτος 2014 ξεκίνησε την διαδικασία Αδελφοποίησης με την κατεχόμενη Κοινότητα της Κατωκοπιάς Κύπρου και συνέβαλε στην δημιουργία δεσμών φιλίας και αγάπης με τους Κύπριους αδελφούς μας.

Τιμούμε την μνήμη του και την συμβολή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Αποφασίζουμε:

  1.  να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με  τον  Δήμαρχο  Αντώνιο Περράκη στην εξόδιο ακολουθία. 
  2. να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Αννουσάκειο Ίδρυμα Κισάμου στην μνήμη του

 

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.)

Το ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.) , με το άκουσμα του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και μέλους της Ένωσης , Γιώργου Δερμιτζάκη, π.Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, συνήλθε και αποφάσισε τα κάτωθι:

 Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Ο Γιώργος Δερμιτζάκης υπήρξε ένας εξαίρετος άνθρωπος , αγαπητός και δημιουργικός συνάδελφος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση( ΤΑ )και λαμπρός επιστήμονας. Με τον ακέραιο χαρακτήρα του,ως ιατρός,περιέθαλψε το συνάνθρωπό του και πρόσφερε για πολλά χρόνια στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου του, ως Δήμαρχος.

Τον Γιώργο Δερμιτζάκη χαρακτήριζαν η ανιδιοτέλεια και η προσήλωση στο έργο του, με μοναδική επιδίωξη το δημόσιο τοπικό συμφέρον. Η απλότητα του χαρακτήρα του και η ηρεμία και η γαλήνη που  διέκριναν τη λειτουργία του , βοηθούσαν στη διαλεκτική σύνθεση των αντιθέτων , ώστε η τοπική κοινωνία να πορεύεται την οδό της σύμπνοιας και της ενότητας.

Ύστερα από τα παραπάνω είναι πρόδηλο ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμούμε τη μνήμη του αγαπητού συναδέλφου, πρώην Δημάρχου,είναι να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του και να συνεχίζουμε το έργο του.

Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ Γιώργο.

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στο οποίο αναφέρεται:

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1 ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην
οικογένεια του .

2 ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στην μνήμη του , για
τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αναγνωρισμένου για την πολυετή προσφορά του ως γιατρού και πρώην Δημάρχου Πελεκάνου, Γιώργου Δερμιτζάκη. Ο εκλιπών υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών με σθένος και αφοσίωση, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Γιώργου Δερμιτζάκη, ενός ανθρώπου που σαν Δήμαρχος Πελεκάνου καθώς & Καντάνου Σελίνου στην συνέχεια, αλλά ακόμα και από την θητεία του στην αντιπολίτευση, διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.

Στην προσωπική του ζωή ως επιστήμονας γιατρός, με αλτρουισμό και αυταπάρνηση ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμπολιτών του όταν είχαν ανάγκη, χωρίς να επιδιώξει ποτέ το παραμικρό οικονομικό όφελος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του αλλά και στην Σελινιώτικη κοινωνία όπου η απουσία του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ, Άρη Παπαδογιάννη

Με αφορμή το θάνατο, του πρώην Δημάρχου Καντάνου Σελίνου, Γεωργίου Δερμιτζάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην παρακάτω συλλυπητήρια δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο, ενός Δημάρχου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών, πραγματικός ακούραστος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, δεν έπαψε ποτέ να είναι ο γιατρός, που έσκυβε πάντα στα προβλήματα υγείας του κάθε ασθενή συγχωριανού του στην Παλαιόχωρα, αλλά κι ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Η απώλεια του Γιώργου Δερμιτζάκη, αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του»

Ο Δήμος Γαύδου

Με θλίψη αποχαιρετούμε το γιατρό και δήμαρχο ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, που ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειαζόταν ακόμα και στις δύσκολες για εκείνον μέρες. Οι γαυδιώτες της Παλαιόχωρας θα τον θυμούνται πάντα για την φροντίδα και το νοιάξιμο για τον καθένα ξεχωριστά.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | «Δύσκολη» η μεταφορά παιδιού στο νοσοκομείο λόγω του χιονιού
Επόμενο άρθροΧανιά | Κλειστό το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ