Χανιά | Από το ΕΠΑΛ Καντάνου στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η Γιάννα! – «Πιστεύω ότι κάποιος θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει ότι μου έκανε πλάκα»

χανιά-από-το-επαλ-καντάνου-στην-ιατρικ-1476099

Τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα, βλέπει η Γιάννα Τζαγκαράκη, απόφοιτη του Επαγγελματικού Λυκείου Καντάνου η οποία πέρασε 8η στην Ιατρική Σχολή, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

Η Γιάννα, συγκέντρωσε από 19.000 – 19.480 μόρια.

Όπως είχε δηλώσει, τον περασμένο μήνα στο zarpanews.gr, ο στόχος της ήταν από την πρώτη στιγμή η ιατρική. Έγραψε 19,8 στα μαθηματικά, 17,6 στα Νέα Ελληνικά, 20 Ανατομία – Φυσιολογία και 20 στο μάθημα ειδικότητας Υγιεινή.

«Ο αρχικός μου στόχος ήταν η ιατρική. Στόχευα υψηλότερα αλλά δεν φανταζόμουν πως θα τα κατάφερνα. Η επιλογή μου να φοιτήσω σε ΕΠΑΛ με δικαίωσε. Ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα υγείας, αλλά δεν είχα τις βάσεις σε Φυσική και Χημεία, οπότε το θεώρησα πιο εύκολο δρόμο».

Ωστόσο η Γιάννα φρόντιζε παράλληλα με το διάβασμα, να αφιερώνει χρόνο και στον εαυτό της. Όπως είπε, την περίοδο των Χριστουγέννων έλειψε για δύο ολόκληρες εβδομάδες στο εξωτερικό, όταν όμως επέστρεψε είχε γεμίσει τις μπαταρίες της και απέδιδε ακόμη περισσότερο στα μαθήματα.

Η προετοιμασία της ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά ειδικά για τα μαθήματα ειδικότητας. Ξεκίνησε στοχευμένα χωρίς να στερηθεί πράγματα. Θεωρεί μάλιστα πως δεν πρέπει κάποιος να θυσιάσει τη ζωή του για το διάβασμα. Μάλιστα, αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Κλείνοντας, επισημαίνει πως ακόμα δεν έχει πιστέψει την επιτυχία της «Πιστεύω ότι κάποιος θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει ότι μου έκαναν πλάκα», λέει χαριτολογώντας.

Η καθηγήτρια της Γιάννας και διευθύντρια του σχολείου,  Διαλεχτή Αλεξούδη, τόνισε στο zarpanews.gr: «Η Γιάννα ήρθε στο σχολείο μας εξαρχής με στόχο να περάσει ιατρική. Ήταν μια πολύ δυνατή μαθήτρια που διάβασε και έβγαλε τα τέσσερα πανελλαδικά μαθήματα από τη Β΄ τάξη. Ήδη από πέρυσι οι καθηγητές θεωρούσαμε ότι θα αρίστευε στις πανελλαδικές και δεν διαψευστήκαμε»

Η Γιάννα έγραψε 20 στα μαθήματα ειδικότητας Ανατομία και Υγιεινή και 19,8 στα μαθηματικά ενώ έγραψε και 17,6 στην έκθεση.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Από το ΕΠΑΛ Καντάνου στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η Γιάννα! – «Πιστεύω ότι κάποιος θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει ότι μου έκανε πλάκα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook