Χανιά | Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

χανιά-απεργιακή-συγκέντρωση-ενάντια-927351

Απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε το ΠΑΜΕ Χανίων, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και ενώσεις καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η ΕΛΜΕ.

Σε δήλωση του το μέλος του σωματείου Τροφίμων και Ποτών Χανίων κ. Σταμάτης Μαμάκας είπε πως «καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, και φακελώνει τους εργαζόμενους.»Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ κ. Αντώνης Τσαλαπάκης ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην κινητοποίηση αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που χαρακτηρίζει ως αναπτυξιακό, και που ξεκινάει από τον έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την περιστολή των  εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.Τέλος ο κ. Γιώργος Πατεράκης οργανωτικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων είπε πως η μικρομεσαία αγροτιά του νομού συμπαραστέκεται στην εργατική τάξη και στους εργαζόμενους που πλήττονται από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.Η σημερινή κινητοποίηση περιελάμβανε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook