Χανιά | Απέραντο σκουπιδαριό κατάντησαν δρόμο σε τουριστική περιοχή στο Ακρωτήρι | Photos

Εικόνες ντροπής για ακόμη μία φορά σε περιοχή των Χανιών…

Εδώ και 5 μέρες η λεωφόρος Αγίου Ονουφρίου στο Ακρωτήρι έχει μετατραπεί σε σκουπιδαριό, καθώς, όπως κατήγγειλε αναγνώστης στο zarpanews.gr εδώ και 5 μέρες κάποιοι ασυνείδητοι έχουν παρατήσει στο δρόμο ένα μικρό… νοικοκυριό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr στρώματα, καναπέδες, παιδικά καροτσάκια, μαζί με, μπάζα, χαρτόκουτα, ξύλα, χόρτα και σακούλες με σκουπίδια είναι στοιβαγμένα δίπλα στον ξεχειλισμένο με απορρίμματα κάδο σκουπιδιών, προκαλώντας πέρα από τις δυσάρεστες εντυπώσεις στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τουρίστες, υποβάθμιση της περιοχής.

Φυσικά πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, το οποίο πέρα από την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος και την εικόνα του Δήμου ως τουριστικού προορισμού, βλάπτει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και δυστυχώς αναδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία, κάτοικοι έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο, αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα αποκομιδή των σκουπιδιών. Ωστόσο, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι Χανιώτες, ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και το να ξεφορτώνει ο καθένας σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη σκουπίδια, όπου του «καπνίσει» είναι παράνομο, συνιστά παράβαση του Κανονισμού Καθαριότητας και επιβάλλονται πρόστιμα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ