Χανιά | Απέχει η παράταξη Αρχοντάκη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αποχή από την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων αποφάσισε η παράταξη “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας”, με τον επικεφαλής της, Γρηγόρη Αρχοντάκη, να αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας, διότι, όπως αναφέρει, η δια περιφοράς διεξαγωγή δεν νοείται, όταν υπάρχουν θέματα που χρήζουν συζήτησης (υπενθυμίζεται ότι η δια περιφοράς συνεδρίαση δεν περιλαμβάνει συζήτηση, αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι απλά ψηφίζουν επί των θεμάτων εντός της ημέρας):

“Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να σας εκφράσω τις αντιρρήσεις της παράταξής μας στην δια περιφοράς διαδικασία που προγραμματίσατε για το Δ.Σ της 12/10/2020 .
Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σας εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την πρόθεσή σας λέγοντας σας πως εάν τα θέματα προς συζήτηση ήταν μόνο διαδικαστικά θα το αποδεχόμασταν . Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να είμαστε τροχοπέδη σε διαδικασίες που είναι αυτονόητες.

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε όμως την ημερήσια διάταξη, στην οποία υπάρχουν
τουλάχιστον θέματα τα οποία χρήζουν και ενημέρωσης αλλά και πρέπει να συζητηθούν. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα θέματα: 1, 2, 3, 4, 10 και το 12.

Κύριε Πρόεδρε,
Η απόφαση σας να μην γίνει Δ.Σ με τηλεδιάσκεψη αλλά δια περιφοράς με μια
ημερήσια διάταξη που έχει σοβαρά θέματα προς συζήτηση, κατά την άποψή μας
υποβαθμίζει και τον ρόλο των Δημοτικών Σύμβουλων αλλά και τις διαδικασίες
λήψης των αποφάσεων.

Κύριε Πρόεδρε,
Για όλα τα παραπάνω, η παράταξή μας διαμαρτυρόμενη για την απόφασή σας θα
απέχει από το Δ.Σ της 12/10/2020.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ