Χανιά | Απατεώνας εξαπατούσε επιχειρηματίες εστίασης – Τους έταζε… Σαουδάραβες πελάτες

χανιά-απατεώνας-εξαπατούσε-επιχειρη-1287495

Στα χέρια των Αρχών έπεσε απατεώνας που υποσχόταν σε επιχειρηματίες εστίασης πως θα πάει στα εστιατόριά τους Σαουδάραβες σεΐχηδες προκειμένου να τους αποσπά χρηματικά ποσά.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο Χανιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Γοναλάκης, άκουσε στο τηλέφωνο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια τη χαρακτηριστική φωνή του ίδιου ανθρώπου, που προσπαθούσε να τον πείσει να κλείσει τραπέζι στην ψαροταβέρνα του για πάμπλουτους Σαουδάραβες που θέλουν να φάνε… αστακούς και τα πιο ακριβά ψάρια.

«Μου λέει είμαι ο καπετάν Μανώλης από μία θαλαμηγό και κατευθύνομαι από Ιταλία για Ρόδο. Έχω μαζί μου 25 σεΐχηδες σαουδάραβες πάμπλουτους, έχουμε ακούσει για εσάς για το εστιατόριό σας και θέλουμε να έρθουμε σε εσάς να φάμε στον Κίσσαμο», είπε μεταξύ άλλων. Ο 57χρονος τον είχε πάρει και πριν τρία χρόνια για να κλείσει τραπέζι για «πάμπλουτους γιατρούς που θα ταξίδευαν στα Χανιά για ένα συνέδριο«. Τότε τον είχε πείσει να του στείλει με ταχυδρομική επιταγή 300 ευρώ για την αγορά ενός σπάνιου κρασιού που ήθελαν οι πελάτες και δεν υπήρχε στην Κρήτη, όπως είπε.

Το μοιραίο λάθος του επιτήδειου ήταν ότι εξαπάτησε για δεύτερη φορά τον ίδιο άνθρωπο. Του είπε χαρακτηριστικά: «Αντώνη η τελική τιμή για τα βγεύματα είναι 5.000 ευρώ. Για την αγορά του κρασιού θα μου στείλεις 300 ευρω. Έχεις ταχυδρομείο εκεί κοντά; Θα τα λάβεις ταχυδρομικά.

Αμέσως ο Χανιώτης επιχειρηματίας ειδοποίησε την αστυνομία και κατάφερε να τον παγιδεύσει καθώς δεν πήγε μόνος του στα ΕΛΤΑ, αλλά με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, με την καθοδήγηση του οποίου παγίδευσαν τον 57χρονο ο οποίος κατά λάθος αποκάλυψε το σημείο που βρίσκεται.

Μόλις είπε ότι βρίσκεται στο Βραχάτι Κορινθίας, ο διοικητής του ΑΤ Κισάμου επικοινώνησε με το ΑΤ της περιοχής και ζήτησε από τους συναδέλφους του να πάνε στα ΕΛΤΑ και να τον συλλάβουν.

«Μου είπε να πάμε πρωί πρωί στα ΕΛ.ΤΑ. να πάρουμε πρώτοι πρώτοι σειρά και να του βάλουμε ταχυδρομική επιταγή», εξιστορεί ο κ. Γοναλάκης.

Μέσα σε μια δεκαετία, ο ίδιος άνθρωπος εξαπάτησε περίπου 40 επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα, από την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, την Έδεσσα, τη Λάρισα, τις Σέρρες και το Ρέθυμνο.

ertnews.gr

One thought on “Χανιά | Απατεώνας εξαπατούσε επιχειρηματίες εστίασης – Τους έταζε… Σαουδάραβες πελάτες

  1. Μπορεί να είναι ο ίδιος απατεώνας που πήγε να εξαπατήσει κι εμάς πριν από πολλά χρόνια. Μας είπε, λέει, ότι θα μας φέρει πλούσιους Ρώσους τουρίστες τον Νοέμβριο. Ζήτησε πολλά δωμάτια και επίσης να του βρούμε και εστιατόρια για να δειπνούν τρεις φορές την ημέρα…με χαβιάρια, σαμπάνιες, βότκες κλπ.
    Όταν ζήτησε το…. «δωράκι» του, δηλαδή να του στείλουμε 200 ευρώ με το καράβι για…τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων (αυτός ήταν ντε και καλά ο διοργανωτής των εκδρομών), διότι θα μας έκανε… σεφτέ… αξίας μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κάτι δεν μας πήγε καλά και σταματήσαμε την επικοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook