Χανιά | Απάντηση Μυλωνάκη στις κατηγορίες – «Η Κίσσαμος προχωρά μπροστά, μηδενιστής ο Σταθάκης»

χανιά-απάντηση-μυλωνάκη-στις-κατηγορ-854364

Επιστολή με την οποία απαντάει στα όσα του είχε καταλογίσει τη Δευτέρα ο Θοδωρής Σταθάκης (δείτε ΕΔΩ), απέστειλε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης. Στην επιστολή αυτή χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ως μηδενιστή, ενώ παραθέτει και σειρά επιχειρημάτων για το έργο της δημοτικής αρχής.

Δείτε την επιστολή:

«Η Κίσαμος προχωρά μπροστά με σταθερά βήματα και συνεργασίες

Ο γνωστός καταγγελτικός και μηδενιστής κ. Σταθάκης επανεμφανίστηκε, αυτή την φορά με συνέντευξη τύπου. Φυσικά, με τις γνωστές κατηγορίες επί παντός επιστητού, με το γνωστό ύφος, αλλά και με συκοφαντικό περιεχόμενο. Ψάχνει ρόλο, επιδιώκει αντιπαράθεση. Βλέπει επίσης και πληροφορείται ότι δρομολογούνται πολλά ζητήματα και κρίνει πως κάπως πρέπει να επισκιάσει τα πράγματα.

Ότι υπάρχουν προβλήματα και εκκρεμότητες (και μάλιστα τα περισσότερα από την δική του περίοδο) είναι γνωστό. Επιλέξαμε να προσπαθούμε να τα λύσουμε χωρίς να κατηγορούμε συνεχώς τους προηγούμενους. Είμαστε ένας δήμος χωρίς τεχνική υπηρεσία από το 2011, με πολλά και σημαντικά τεχνικά ζητήματα στα οποία προστέθηκαν οι θεομηνίες και το μεγάλο πρόβλημα της ακαταλληλότητας των κτιρίων που στεγάζονταν τα Λύκεια. Όμως, είναι υπερβολικό να κριτικάρει με αυτόν τον τρόπο, αυτός που άφησε τόσες εκκρεμότητες και που δεν δημοπράτησε κανένα έργο άνω των 60.000€ (+ ΦΠΑ) τα 3 τελευταία χρόνια της θητείας του!!!

Την ίδια περίοδο, που προσπαθούμε -με δυσκολίες είναι αλήθεια- να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά, δεν θέλουμε να αφήσουμε ευκαιρίες να χαθούν, ενώ ενεργοποιούμε κυριολεκτικά κάθε μεγάλο ζήτημα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που έχουμε και με επιτυχημένες συνεργασίες με την Περιφέρεια και με άλλους φορείς, δρομολογούμε στο μέτρο του δυνατού τους μεγάλους στόχους που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά και τους οποίους έχει ανάγκη η Κίσαμος. Θα φανεί αναλυτικά αυτή η εικόνα στο επόμενο διάστημα και στον απολογισμό μας το καλοκαίρι.

Σε αντίθεση με άλλους στο παρελθόν, λέμε λιγότερα και ήδη κάναμε πολύ περισσότερα. Δεν περιμένουμε υποστήριξη από τον κ. Σταθάκη, αλλά αν είναι δυνατόν, τουλάχιστον ας μην πολεμά την ανάπτυξη του τόπου του.

Για το αναλυτικό περιεχόμενο της συνέντευξης,ισχύει ότι όλα και πολλά άλλα θα απαντηθούν και θα παρουσιαστούν στον απολογισμό πεπραγμένων που κακώς δεν περίμενε η αντιπολίτευση. Λίγα σχόλια, εν συντομία:

• Οι μελέτες που αναφέρονται (όπου υπήρχαν), σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπολείπονται αυτών που απαιτούνται για να εκτελεστεί ένα έργο (π.χ δεν προβλέφθηκε μνημόνιο με αρχαιολογία σε έργο του Φιλόδημου, δεν εντάχθηκε όπως έχουμε αναλύσει το αρδευτικό έργο του Σφηναρίου κ.α.). Τις διορθώνουμε, τις συμπληρώνουμε και προχωρούμε.

• Για την γεώτρηση ύδρευσης Πλατάνου, πράγματι ο κ. Βουλγαράκης περίμενε μάταια 4-5 χρόνια να του υποβληθούν οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις. Ότι έγινε και ότι θα γίνει είναι ενέργειες και συνεργασίες της σημερινής δημοτικής αρχής.

• Για το ιστορικό κέντρο Κισάμου η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε 5 χρόνια στην διάθεσή της να ολοκληρώσει – ή έστω να ξεκινήσει- τον σχεδιασμό και τις μελέτες. Δεν έκανε τίποτα απολύτως, ούτε προχώρησε σε υπογραφή καμίας προγραμματικής σύμβασης, άφησε μόνο μια πρόταση. Εμείς, αυτό που δρομολογήσαμε μαζί με την Περιφέρεια και την Αρχαιολογία, είναι οραματικό, πλήρες, έχει την συνεργασία 3 υπηρεσιών και θα παρουσιαστεί αναλυτικά και στον κατάλληλο χρόνο, όπως του αρμόζει.

• Τα έργα που γίνονται στον τομέα του αθλητισμού είναι πρωτόγνωρα για την Κίσσαμο, με ήδη ορατά τα αποτελέσματα, τα οποία συνεχώς εξελίσσονται.

• Για το νερό των πηγών των Μεσαυλίων, υπάρχει ήδη μελετημένη πρόταση με την συνεργασία των 2 δήμων, η οποία θα πάρει τον δρόμο της χρηματοδότησης και της υλοποίησης.

Τέλος, θα σχολιάσω ενδεικτικά 2 χαρακτηριστικά θέματα που θίχτηκαν:

Πρώτον, αναφέρει πως δεν υποβάλαμε κανένα αίτημα στον Υπουργό κ. Πέτσα, την ώρα που στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε, αναφέραμε σαφώς πως του παρουσιάσαμε νέες προτάσεις μας άνω των 7 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ενώ τον ενημερώσαμε και για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου μας. Επίσης, άμεσα χρηματοδοτηθήκαμε με 150.000€ για λειψυδρία. Άρα, ποιος ο λόγος και το νόημα της κριτικής; Απλά να κατηγορήσουμε;

Δεύτερον, μετά από σχετική αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο, εκτοξεύτηκαν και δημόσια κατηγορίες για δήθεν συνεργάτη του Δημάρχου Κισάμου που προσπαθεί να αδειοδοτήσει επιχειρηματική δραστηριότητα στον Μπάλο. Ως Γιώργος Μυλωνάκης, ξεκαθαρίζω πως ο δήμος δεν αδειοδοτεί καμία τέτοια δραστηριότητα και πως κανένας συνεργάτης μου στον δήμο δεν εμπλέκεται σε τέτοια ιδιωτική πρωτοβουλία. Η τακτική της προσωπικής μου συκοφάντησης έρχεται από το παρελθόν, να μας θυμίσει πως δυστυχώς μερικοί παραμένουν πάντα ίδιοι.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, πως αν και κατηγορούμαστε με προκλητικό τρόπο, προσπαθούμε να κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά και να περιορίσουμε τις απαντήσεις μας στο απολύτως αναγκαίο. Ελπίζουμε αυτό να εκτιμηθεί.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook