Χανιά | Απάντηση Καραγιαννάκη για τον ΣΜΑ στον Αποκόρωνα – «Ο κ. Κουκιανάκης κινήθηκε σαφώς εκτός Νόμου»

χανιά-απάντηση-καραγιαννάκη-για-τον-σ-1245399

Η παράταξη «Αποκόρωνας η γη μας» αποστέλλει επιστολή που αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Δήμου Αποκορώνου.

Την επιστολή υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης, Παντελής Καραγιαννάκης:

«Περιμέναμε να περάσουν κάποιες ημέρες για να είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Κουκιανάκης δε θα εκφωνήσει και άλλο «διάγγελμα» και δε θα τροφοδοτήσει τα μέσα ενημέρωσης με περισσότερες ανακοινώσεις, μνημεία εγωπάθειας, ανευθυνότητας και αυτοπροβολής για να ενημερώσουμε συνολικά τους πολίτες του Αποκόρωνα για το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.).

Συνεπώς:

Α) Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου είναι ο σεβασμός της νομιμότητας, η πιστή τήρηση των κανόνων, που προϋποθέτουν την ορθή μελέτη, τη σχεδίαση, την ένταξη και τελικώς τη χρηματοδότησή του. Χωρίς αυτές ούτε έργο επρόκειτο να γίνει, ούτε υπήρχε λόγος να δημιουργεί ο κ. Κουκιανάκης συνεχώς ένταση με αλλοπρόσαλλες κατηγορίες, ανακάλυψη φαντασιακών εχθρών και αντιπάλων και φραστικές επιθέσεις προς όλους όσοι του επισήμαιναν ότι η σχεδίαση του έργου προχωρά παρανόμως. Συνολικά, δηλαδή, επέλεξε να κάνει πολύ θόρυβο για ένα έργο που δε θα πραγματοποιούνταν, διότι κατά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης που ανακάλεσε, οι αποφάσεις του κ. Κουκιανάκη δεν ήταν νόμιμες.

Β) Ο κ. Κουκιανάκης κινήθηκε, σαφώς, εκτός του Νόμου όπως διαπιστώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τελικώς η Περιφέρεια Κρήτης και κάθε ενέργειά του απλώς δεν είχε καμία νομιμοποίηση και εγκυρότητα. Αντιθέτως, με τον μη σεβασμό των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο είχε απορρίψει επανειλημμένως την εν λόγω θέση για κατασκευή Σ.Μ.Α., καθυστέρησε την εκτέλεση του έργου, ταλαιπώρησε τους πολίτες του Αποκόρωνα βάζοντας πάνω από το συμφέρον του τόπου μας τις δικές του επιδιώξεις.

Γ) Η έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή του ανώτερου οργάνου εκπροσώπησης των πολιτών του Αποκόρωνα φανερώνει μια αμετανόητη και διαρκώς επιδεινούμενη νοοτροπία, που έχουμε δει και ξαναδεί σε διάφορα θέματα. Θυμίζουμε στον Δήμαρχο, ότι δεν έχουν περάσει περισσότεροι από μερικούς μήνες από την παραίτηση του κ. Σγουράκη, ως αποτέλεσμα των αντιδημοκρατικών διαδικασιών και της λογικής του κ. Κουκιανάκη. Δεν έχει, επίσης, ακόμα στεγνώσει η μελάνη από την παραίτηση του τοπικού συμβουλίου Φρε με ανακοίνωση των μελών του.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου έχει απαξιώσει απολύτως τη λειτουργιά του Δήμου και των συλλογικών οργάνων του, λειτουργεί αντίθετα προς τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και τελικώς τη βούληση της κοινωνίας και τα αποτελέσματα του συνδυασμού του εγωκεντρισμού και της μη τήρησης του Νόμου τις βλέπουμε και στην υπόθεση του Σ.Μ.Α.. Ο κ. Κουκιανάκης, στα «διαγγέλματα» που φτάνουν πλέον στα όρια της γραφικότητας, ξέχασε να εξηγήσει γιατί δε σεβάστηκε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν προετοίμασε ορθά το έργο του Σ.Μ.Α. με πλήρη φάκελο, σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου να αποφασίσει οργάνου, πλήρη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά εσπευσμένα προσπάθησε να επιβάλει την προσωπική του βούληση και τελικώς απέτυχε πλήρως να προχωρήσει νόμιμα ένα απολύτως αναγκαίο έργο.

Ο Αποκόρωνας έχασε τρία χρόνια στο θέμα του Σ.Μ.Α. για να γίνουν τα τερτίπια του κ. Κουκιανάκη που επέμενε να βαδίζει στο αδιέξοδο όπως κάνει σε πολλά ζητήματα. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεργασθεί με οποιονδήποτε, ότι δημιουργεί κόντρες και αντιθέσεις με όλους και ότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις ικανότητες να λύσει ζητήματα έχει διαλέξει να τρέφεται από τις αποτυχίες, την ένταση και τους συνεχείς διαξιφισμούς δίχως να αναζητεί συναινέσεις, διάλογο και τελικώς το αυτονόητο: Την πρόοδο του Αποκόρωνα.

Δ) Η παράταξη “ Αποκόρωνας η Γη μας” είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τόσο τον ίδιο (τον Κουκιανάκη) όσο και κάθε εμπλεκόμενο φορέα ότι ο Δήμαρχος παραποιεί την πραγματικότητα και δεν εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως οφείλει. Δυστυχώς, δεν εισακουσθήκαμε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Κουκιανάκη και της νοοτροπίας του.

Ε) Ο κ. Κουκιανάκης σε κατάσταση ολοφάνερου πανικού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται ενάντια στις αποφάσεις του Κράτους, δηλαδή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Κρήτης, που ανακάλεσαν τις εγκρίσεις του έργου με συγκεκριμένη αιτιολογία. Καταφέρεται επίσης εναντίων μας διότι με εκβιαστικά έγγραφα προκαλέσαμε την ανάκληση των μη νομίμων αποφάσεων.

Αντί να χάνει την ώρα του ανακαλύπτοντας εχθρούς και φαντάσματα παντού, ας διαβάσει το απόσπασμα του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που με κρατική σφραγίδα και υπογραφή αναφέρει ότι: “ τα αιτήματα και λοιπά στοιχεία που υποβλήθηκαν από τον Δήμαρχο Αποκορώνου στην Υπηρεσία μας στερούνται νόμιμου ερείσματος και νομιμοποιητικής βάσης”. Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνέχισε το παραλήρημά του δηλώνοντας δημόσια: «Δεν μπορεί η διοίκηση να λειτουργεί σε συνθήκες εκβιασμού και bullying, να ζούμε με την εμπορία του φόβου»! Ποιος «εκβίαζε» ποιον Δήμαρχε όταν αγνοούσες ή απόκρυπτες την απόφαση 189/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου όπου με 17 ψήφους υπέρ και 10 κατά το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τη θέση «Ξεπαπαδιά» στον Τσιβαρά και παρά την απόφαση συνέχιζες να στέλνεις παράνομα έγγραφα προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση για να εκμαιεύσεις αρεστές προς εσένα αποφάσεις, που αφορούσαν περιβαλλοντικές άδειες;

Ποιος «εκβίαζε» ποιον Δήμαρχε όταν την ενημέρωση που έκανες στα Τοπικά Συμβούλια την χρησιμοποίησες ως «σύμφωνη γνώμη» των Τοπικών Συμβουλίων για την χωροθέτηση στην περιοχή Τσιβαρά; Για ποιο bullying μιλάτε όταν εσείς όπως αναφέραμε, είστε ο αίτιος της παραίτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο μας κ. Σταμάτη Σγουράκη όπως ο ίδιος περιέγραψε γλαφυρά στην δημόσια επιστολή του εκφράζοντας την αγανάκτησή του από την αυταρχική τακτική που ακολουθείτε;

Η πάγια τακτική σας να φταίνε για τις αποτυχίες σας όλοι οι άλλοι παραποιώντας την αλήθεια, τη νομιμότητα και αντικειμενική πραγματικότητα, σας καθιστά απολύτως υπεύθυνο για τη άσχημη πορεία των πραγμάτων στον Δήμο Αποκορώνου από την διαχείριση της καθημερινότητας έως τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται εσφαλμένα και τελικώς μένουν στα χαρτιά. Είναι δε, τελικώς, βέβαιο ότι θα παραδώσετε έναν Δήμο επιβαρυμένο οικονομικά με συμβάσεις, όπως αυτή για την υδατοδεξαμενή που προβλέπει ετήσια αύξηση ενοικίου για τον ιδιοκτήτη 25%, με συμβάσεις αμφιβόλου σκοπιμότητας με τον Ο.Α.Κ., με αυξημένα κόστη και χρεώσεις σε πολλές δράσεις και αποφάσεις του Δήμου.

Στ) Η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων έτσι όπως την περιέγραψε η παράταξή μας εγγράφως στην αρχή της αυτοδιοικητικής περιόδου είναι μονόδρομος για να αλλάξει πορεία ο Δήμος. Είναι ώρα να κάνετε βαθιά αυτοκριτική, να αλλάξετε ρότα, να αναζητήσετε συναινέσεις και να λειτουργήσετε ως πραγματικός Δήμαρχος. Άλλως το μόνο έργο που θα παραδώσετε με το τέλος της θητείας σας είναι η συλλογή διαγγελμάτων, ανακοινώσεων, επιθέσεων και κατηγοριών. Η εμμονή σας να επιμείνετε για τον χώρο στον Τσιβαρά σας καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για την κωλυσιεργία χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Αποκόρωνα, έργο που έπρεπε να είχε γίνει “χθες”.

Μετά την ανάκλησή του από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αναλαμβάνετε εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για το πρόβλημα των απορριμμάτων, που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει οξυμμένο ο Αποκόρωνας τα επόμενα έτη.

Ζ) Πέραν της πολιτικής ευθύνης όμως, εάν υφίστανται και ποινικές ευθύνες για την παρωδία που ταλάνισε τους Αποκορωνιώτες για 5 χρόνια, να είστε σίγουροι ότι αυτές θα αναζητηθούν μέχρι κεραίας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ο Αποκόρωνας και οι Αποκορωνιώτες αξίζουν κάτι πολύ καλλίτερο.

Για την παράταξη

Αποκόρωνας η γη μας

Παντελής Καραγιαννάκης».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook