Χανιά: Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια

χανιά-απαιτούμε-την-κατάργηση-των-νόμ-1014537

Αντιδρά η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων, στα σχέδια της κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο Κυριακές 16 και 23 Μαίου.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρουν:

Τα «καλά και συμφέροντα» των μονοπωλιακών ομίλων με πρόσχημα την πανδημία  ήρθε να διασφαλίσει η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μάη (ΦΕΚ 1944. 3/5/2021) Είναι τα προεόρτια για το τι θα ακολουθήσει με την ψήφιση του νομοσχέδιου-εκτρώματος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ώρου και της Κυριακής αργίας.

Αλήθεια τι κερδίσαμε τόσα χρόνια, εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι από τη συνεχή απελευθέρωση και διεύρυνση του ωραρίου;

Μήπως αυξήθηκαν τα έσοδα μας; Μήπως μεγάλωσε η πελατεία μας;

Εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, από τους εργαζόμενους που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας, δεν έλειψαν οι ώρες που ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά, τα χρήματα έλλειπαν.

Αντίθετα αυτοί που βγήκαν ωφελημένοι, όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα που έχουν μαζέψει το μεγάλο κομμάτι της αγοράς στα χέρια τους.

Το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας μαζί με τους άλλους νόμους «διευθέτησης του χρόνου εργασίας» που προωθούνται, μετατρέπουν την αγορά σε ρωμαϊκή αρένα.

Η παραμικρή προσδοκία ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να βοηθήσει και εμάς να βελτιώσουμε τους μειωμένους τζίρους μας προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα. Δεν επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ή τη φυσική μας εξόντωση.

Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια καθώς και την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook