Χανιά | Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο κρουαζιερόπλοιο με τη λέμβο – Τι προβλέπει η διαδικασία | Video

χανιά-απαγορεύτηκε-ο-απόπλους-στο-κρο-1699381

Ενημέρωση για το περιστατικό με τη λέμβο που χτύπησε σε μπλόκια έξω από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων έκανε το Λιμεναρχείο και όπως δήλωσε ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Χανίων, πλωτάρχης Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, στο κρουαζιερόπλοιο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό ότι η λέμβος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Έχει απαγορευτεί ο απόπλους του κρουαζιεροπλοίου μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό από τον νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο, ότι η λέμβος, η οποία είναι μέρος των σωστικών μέσων του πλοίου, δύναται να πλεύσει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να μειωθεί η χωρητικότητα των επιβατών του πλοίου», δήλωσε ο κ. Κοκολογιαννάκης. Ξεκαθάρισε όμως, ότι αυτό αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Το πλοίο μετέφερε από τη Ρόδο προς Χανιά 483 επιβάτες και 363 μέλη πληρώματος και αναμενόταν να αναχωρήσει προς Σαντορίνη.

«Στη λέμβο δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε και εισροή υδάτων, κατά δήλωση του πλοιάρχου. Έγινε επιθεώρηση υφάλων με συμμετοχή δύτη και στη συνέχεια ρυμουλκό απομάκρυνε τη λέμβο που επανήλθε στο κρουαζιερόπλοιο», είπε ακόμα ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος.

Δείτε τι δήλωσε:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook