Χανιά | Αντώνης Παρτσαλάκης: «Οι μαθητές του Δραπανιά αξίζει να έχουν ένα σύγχρονο σχολείο»

χανιά-αντώνης-παρτσαλάκης-οι-μαθητέ-1605722

Θέση για το πρόβλημα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου στο Δραπανιά, παίρνει, με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου, Αντώνης Παρτσαλάκης.

Όπως αναφέρει, θα πρέπει ο Δήμος Κισσάμου, να δείξει ενδιαφέρον για το δημοτικό σχολείο του Δραπανιά, ώστε να έχει τις απαιτούμενες υποδομές και οι μαθητές να έχουν όλα όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Παρτσαλάκη αναφέρει:

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες και αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών έρχονται στο προσκήνιο.

Την περυσινή σχολική χρονιά κάτω από την πίεση και τις κινητοποιήσεις των γονέων, δόθηκε λύση στο πρόβλημα της λειτουργικότητας του Δημοτικού σχολείου Δραπανιά, το όποιο λειτούργησε ως 6 θέσιο. Η νέα σχολική χρονιά εφέτος δεν έχει προλάβει καν να ξεκινήσει και το θέμα επανέρχεται με υποβάθμιση πάλι του σχολείου σε 5 θέσιο.

Αν και η σχολική μονάδα είναι η τελευταία προς τα ανατολικά και στα όρια του δήμου Κισάμου, θα έπρεπε να χαίρει μεγαλύτερης φροντίδας και μέριμνας, ειδικά μετά και την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων, να αναστείλει τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Σφακοπηγαδίου, και να μεταφέρει εκεί τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Για εμάς είναι δεδομένο ότι οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες κτιριακές και υλικοτεχνικές παροχές, όσον αφορά την ευθύνη του Δήμου, αλλά και την εξ ολοκλήρου στελέχωσή του με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο σχολείο θα έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε και προσωπικό γενικών καθηκόντων, ακόμη και σχολικός τροχονόμος αφού η αύξηση της κίνησης προς το Ελαφονήσι, έναν από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς, αυξάνει την κυκλοφορία αυτοκινήτων εμπρός από τη σχολική μονάδα για μεγάλο διάστημα του χρόνου και ενώ τα σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά.

Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο εάν ο Δήμος δείξει ενδιαφέρον για το σχολείο του Δραπανιά, ώστε οι πεπαλαιωμένες προκάτ αίθουσες να αντικατασταθούν με σύγχρονο πράσινο κτίριο που θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές.

Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι ούτε η νυν δημοτική αρχή του κ. Μυλωνάκη αλλά ούτε και η προηγούμενη του κ. Σταθάκη, δεν συνέβαλλαν με κανένα τρόπο στη λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου.

Οι μαθητές του Δραπανιά και των γύρω χωριών, αξίζει να έχουν ένα σύγχρονο σχολείο το οποίο μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες του σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook