Χανιά | Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των έργων στο Ρολόι – Αυτοψία του Παναγιώτη Σημανδηράκη | Photos

χανιά-αντίστροφη-μέτρηση-για-την-ολοκ-1096564

Έτοιμο να δείξει ξανά την… ώρα στους Χανιώτες και να αποτελέσει μετά από καιρό ένα εμβληματικό μνημείο για την πόλη είναι το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου.

Σήμερα, Παρασκευή, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, συνάντησαν τον εργολάβο του έργου και ενημερώθηκαν για την εξέλιξή του, ανεβαίνοντας μέχρι και τον φανό στην κορυφή του, σε ύψος 25 μέτρων.

Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 500.000€, ο οποίος με έκπτωση που έγινε διαμορφώθηκε στα 257.000€, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την παράδοσή του το Νοέμβριο.Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για ένα εντυπωσιακό έργο σε σημαντικό μνημείο της πόλης που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του: «Γίνεται μία εξαιρετική δουλειά από τον ανάδοχο, με παρεμβάσεις που έχουν σκοπό και την διατήρηση της φυσιογνωμίας, καθώς και την αποκατάστηση του μνημείου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα παραδοθεί ένα έργο-κόσμημα για το σύνολο της πόλης στους πολίτες.

Υπάρχουν δυσκολίες όσον αφορά γραφειοκρατικές εγκρίσεις από την αρχαιολογία, αφού χρειάζεται η έγκρισή της και οδηγίες για οτι νέο προκύπτει, γεγονός που έχει επιμέρους καθυστερήσεις, οι οποίες όμως δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την πορεία του έργου και το χρονοδιάγραμμα.»Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ξανθουδάκης μίλησε για ταλαιπωρημένο μνημείο τα τελευταία χρόνια, με την μελέτη να έχει ξεκινήσει από το μακρινό 2009, όταν και άρχισε να… περιπλανιέται στα υπουργεία για τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Το έργο έπειτα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, όμως η αρχική μελέτη δεν μπορούσε να προβλέψει όσα συναντήσαμε στην πορεία.

«Έχουμε κάνει εργασίες θεμελίωσης, εσωτερικά έχει γίνει καθαίρεση των επιχρυσμάτων και η δημιουργία νέων, όλα τα μηχανολογικά στοιχεία έχουν δημιουργηθεί από την αρχή, εξωτερικά έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση. Ο φανός, που έχει τη μεγαλύτερη φθορά, υπέστη εξειδικευμένη συντήρηση εσωτερικά και εξωτερικά.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook