Χανιά | Αντιπλημμυρική παρέμβαση με παρόχθιο δάσος στον ποταμό Κοιλιάρη! Παραδόθηκε η μελέτη

χανιά-αντιπλημμυρική-παρέμβαση-με-πα-926682

Παρελήφθη από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, η τρίτη και τελευταία φάση της μελέτης για την προστασία του παραποτάμιου δάσους του ποταμού Κοιλιάρη.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, με την υλοποίηση της μελέτης – που θα φθάσει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ – παράλληλα με την προστασία του συγκεκριμένου σημείου θα δοθεί η δυνατότητα της δημιουργίας φυσιολατρικών διαδρομών που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης σημείωσε ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης θα αφήσει ένα σοβαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή, προστατεύοντας το παρόχθιο δάσος.

Ο κ. Κουκιανάκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη παρέμβαση συνδυάζεται με μια σειρά φυσιολατριών διαδρομών που έχουν δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα.

Τέλος ο κ. Νίκος Νικολαΐδης καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης είπε πως η λύση που δίνεται είναι βασισμένη στη φύση για να είναι και διαχρονική.

Για να υπάρξει διαβρωτική προστασία είπε ο κ. Νικολαΐδης, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η δημιουργία νέου παρόχθιου δάσους, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια μοναδική στην Ε.Ε παρέμβαση όπου δημιουργείται κάτι τέτοιο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης και για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας.

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Αντιπλημμυρική παρέμβαση με παρόχθιο δάσος στον ποταμό Κοιλιάρη! Παραδόθηκε η μελέτη

  1. Σωστη η κινηση για την αντιπλημμυρικη προστασια των περιοχων που διατρεχει ο Κοιλιαρης αλλά εξισου το ίδιο ενδιαφέρον ας επιδειξει η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα κ για τον Αλμυρο ποταμο που εξίσου περισυ δημιουργησε πλημμυρικα προβληματα σε περιοχες που διατρεχει ιδιαίτερα κοντά στη λιμνη του Αλμυρου ποταμου….με καταστροφες καλλιεργειων….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook