Χανιά | Πρωτοβουλία Πολιτών: Αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης για τις δημόσιες συναθροίσεις

χανιά-πρωτοβουλία-πολιτών-αντιδημοκ-1028619

Βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική επιλογή που θυμίζει αποφάσεις της περιόδου της χούντας των συνταγματαρχών, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, η παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη σημειώνει μεταξύ άλλων πως η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος αντιπροσωπευόμενη από τους εκλεγμένους συμβούλους της θα αποδώσει την οφειλόμενη τιμή τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα,

Η ανακοίνωση:

Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, δηλαδή να απαγορεύσει κάθε απόδοση τιμής στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική επιλογή που θυμίζει αποφάσεις της περιόδου της χούντας των συνταγματαρχών. Δεν είναι μόνο απαράδεκτη και επικίνδυνη η επιλογή της κυβέρνησης, αλλά και προσχηματική, αφού χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να μεταφέρει στις πλάτες άλλων και ιδιαίτερα στη νεολαία, την ευθύνη της για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Εφαρμόζει την πολιτική της καταστολής αφού διαπιστώνει πως καταρρέει η συναίνεση του πληθυσμού στις πολιτικές της, για να την αξιοποιήσει στη συνέχεια επικοινωνιακά. Η ευθύνη όμως την βαραίνει ακέραια για όλα όσα οι ιδεοληψίες της δεν της επέτρεψαν να κάνει τους μήνες μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος έξαρσης του κορονοϊού, για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την αποτυχημένη τηλεκπαίδευση, για την αναιμική στήριξη της εργασίας και των μικρών επιχειρήσεων.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος αντιπροσωπευόμενη από τους εκλεγμένους συμβούλους της θα αποδώσει την οφειλόμενη τιμή τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, που προτείνονται από τους γιατρούς που δίνουν τη μάχη της ζωής στα  δημόσια νοσοκομεία, και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι βαθιά ριζωμένα στο μυαλό και την ψυχή μας και δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Ο αγώνας συνεχίζεται.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook