Χανιά | Αντιδήμαρχος πήγε να χειροδικήσει σε δημοτικό σύμβουλο στον Πλατανιά

Φωτογραφία αρχείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά κατήγγειλε με κατηγορηματικό τρόπο «προκλητική αντιδημοκρατική και τραμπούκικη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Πλατανιά κ. Μαλακωνακη Ιωάννη” σε βάρος του δημοτικού σύμβουλου της Λ.Σ, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εν ώρα επεισοδιακής συνεδρίασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά

Καταγγέλλουμε την  μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εν ώρα συνεδρίασης και παρουσία δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Μαλακωνάκης την ώρα που τοποθετουνταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, κινήθηκε απειλητικά εναντίων του ξεστομίζωντας απειλές και χυδαίες ύβρεις φτάνοντας στο σημείο να κατευθυνθεί προς θέση του κ. Ανθούση φτάνοντας ακριβός από πάνω του με πρόθεση να χειροδικήσει.

Με την συμβολή των ψυχραιμότερων δημοτικών συμβούλων αποφεύχθηκε χειροδικεία.
Σε ένδειξη αποτροπιασμού οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά αποχώρησαν απο την συνεδρίαση ζητώντας την καταγγελία τέτοιον προσβλητικών και απαράδεκτων συμπεριφορών, καλώντας το σώμα να πράξει το ίδιο και να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Χαρακτηριστικά ακόμα και την ύστατη ώρα αποχώρηση της παρατάξεως μας ο εν λόγο αντιδήμαρχος συνέχιζε να φωνάζει και να απειλεί λέγοντας ,, θα τα πούμε αύριο,,.
Η δυσκολία να ενσωματώσουν το λαό στην κυρίαρχη πολιτική τους οδηγεί να στραφούν σε τραμπουκικες συμπεριφορές για να επιβληθούν.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι απειλές και οι ύβρεις , η καθαρή προσπάθεια εκφοβισμού μας και περιορισμού της δράσης μας θα πέσει στο κενό !”

Στο μεταξύ,καταδικάζει το περιστατικό του επεισοδίου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Πλατανιά το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρεται, οι συνεχείς παρεμβάσεις του Δημήτρη Ανθούση την ώρα της τοποθέτησης του Γιάννη Μαλανδράκη προκάλεσαν την έκρηξη του Γιάννη Μαλακωνάκη, σε μία επίθεση που ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και να ηρεμούν τα πνεύματα.

Αναλυτικά:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, κατά τη συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο λόγος στο Δήμαρχο Πλατανιά, προκειμένου να απαντήσει και να τεθεί το θέμα προς ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, προηγουμένως είχε πρωτολογήσει, δευτερολογήσει και είχε ολοκληρώσει την τοποθέτηση του για το παραπάνω θέμα.

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να ομιλήσει και να απαντήσει, καθώς διακοπτόταν συνεχώς με εμπρηστικά σχόλια, από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τις παρεμβάσεις του Προέδρου του Δ.Σ. να συμμορφωθεί και να σταματήσει, ώστε να
μπορέσει να απαντήσει ο Δήμαρχος.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ευρύτερα εκνευρισμός, ο οποίος έδωσε λαβή, για μια ατυχή σειρά αντεγκλήσεων μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Μαλακωνάκη και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το γεγονός έληξε με παρέμβαση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές που μειώνουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο κατά κοινή ομολογία τα προηγούμενα χρόνια ήταν και θα παραμείνει υψηλό.»

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό που πρέπει να μας πούν είναι γιατί έγινε !
  Περιμένουμε λοιπόν και την θέση του κ. Μαλακωνάκη .
  Εκτός αυτού , τα Δημοτικά Συμβούλια δεν είναι για να κατηγορεί να , απειλεί και να κυνηγά ο ένας τον άλλο , αλλά για τον σχεδιασμό Στρατηγικής Αντιμετώπισης προβλημάτων και Ανάπτυξης των Δήμων .

 2. Διάβασε καλύτερα το σχόλιο μου και ξαναπροσπάθησε !
  Για να σε βοηθήσω λίγο περισσότερο γράφω ‘’ Εκτός αυτού , τα Δημοτικά Συμβούλια δεν είναι για να κατηγορεί , να απειλεί και να κυνηγά ο ένας τον άλλο , αλλά για τον σχεδιασμό Στρατηγικής Αντιμετώπισης προβλημάτων και Ανάπτυξης των Δήμων . ‘’
  Τα περί μαγκιάς στους κύκλους σου .
  Έτσι κι αλλιώς στον τόπο μας γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ