Χανιά | Άνοιξε τις πύλες του και επίσημα ο Αγροτικός Αύγουστος | Photos + Videos

χανιά-άνοιξε-τις-πύλες-του-και-επίσημα-902433

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια του Αγροτικού Αυγούστου, σε χαμηλούς τόνους, έπειτα και από τον θανάτου του πρώην Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στου οποίου την μνήμη αφιερώθηκε.

Η πολυήμερη έκθεση, που έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη, διοργανώθηκε και φέτος στην πλατεία 1866, με την συμμετοχή πολλών παραγωγών και επιχειρήσεων.

Στόχος ανέκαθεν η προώθηση και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, στην πιο τουριστική εποχή του χρόνου, με χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, να αποκτούν μια ιδέα για την παραγωγή του τόπου, η οποία προοδεύει και εξελίσσεται, προσαρμοζόμενη και εκμεταλλευόμενη τις σύγχρονες απαιτήσεις.Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ανέφερε στην ομιλία του:

«Με ιδιαίτερη χαρά ως Δήμαρχος Χανίων σας καλωσορίζω στον “Αγροτικό Αύγουστο 2019”, μια διοργάνωση – θεσμό για τον Δήμο μας, που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό

Επιμελητήριο Χανίων, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η φετινή διοργάνωση, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του τέως Υπουργού, Βουλευτή και Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος είχε επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα για την ανάπτυξη του θεσμού.Έως και τις 6 Αυγούστου, από εδώ από την Πλατεία 1866, οι συνδημότες αλλά και οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.

Κυρίες και κύριοι,

Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα «Μαθαίνω τα τοπικά προϊόντα, καταναλώνω τα τοπικά προϊόντα», τα κριτήρια της διοργάνωσής μας και φέτος είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά, ενώ οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα, διαθέτοντας τις ανάλογες άδειες τυποποίησης.Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

Φίλες και φίλοι,

Καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Ενδιαφέρουσες βέβαια είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που έχουμε προγραμματίσει, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ έχουμε και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής μας διατροφής.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου μας για την προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Σας καλώ, λοιπόν, να μας ακολουθήσετε σ΄ αυτή τη περιήγηση στον

γαστρονομικό μας πλούτο και στην κρητική μας παράδοση, ώστε να απολαύσουμε ξεχωριστές γεύσεις και να διασκεδάσουμε.»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, σχολίασε:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook