Χανιά | Ανοίγει η έκθεση ενθυμημάτων Μάχης της Κρήτης – Πέντε συλλέκτες εκθέτουν κειμήλια | Photos

χανιά-ανοίγει-η-έκθεση-ενθυμημάτων-μά-1698352

Η Ομάδα Συλλεκτών, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, με αφορμή την 82η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, διοργανώνουν Έκθεση ενθυμημάτων του πολέμου, από τις 24 – 28 Μαΐου 2023, καθημερινά 18:00 – 22:00.

Πέντε συλλέκτες από τα Χανιά, οι Στέλιος Γρηγοράκης, Παύλος Καραγιαννίδης, Κωνσταντίνος Μαμαλάκης, Αλέξανδρος Παπαδομανωλάκης και Παύλος Σουβλάκης, εκθέτουν ενθυμήματα του πολέμου σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Κτιρίου Ξυλείας Παπαδομανωλάκη, που βρίσκεται στο τέρμα Λεωφ. Καζαντζάκη, στη Συκολιά Χανίων.

Μέσα σε δέκα προθήκες και ανάμεσα σε στρατιωτικά οχήματα, πυροβόλα και συντρίμμια αεροπλάνων, εκτίθεται σπάνιο πολεμικό υλικό των αντιμαχομένων στρατών που αναμετρήθηκαν στη Μάχη της Κρήτης. Το εκθεσιακό υλικό παρουσιάζεται σε ενότητες, ανά προθήκη.

Ο επισκέπτης μεταξύ άλλων, θα έχει την δυνατότητα να δει ατομικά είδη των στρατιωτών, εξαρτήσεις, στολές και λοιπό πολεμικό εξοπλισμό.

Στον χώρο της έκθεσης ακούγεται μουσική της περιόδου του πολέμου και σε μία οθόνη προβάλλεται ένα σπάνιο οπτικό αρχείο πλάνων από τις ημέρες των μαχών.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook