Χανιά | Ανησυχία για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους – Κινητοποίηση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

χανιά-ανησυχία-για-την-υγεία-μαθητών-1107486

Τους κινδύνους που καραδοκούν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έθεσαν για μια ακόμη φορά στις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στις δύο διευθύνσεις από τον ΣΕΠΕ, την ΕΛΜΕ καθώς και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου, τονίσθηκε ότι η λειτουργία των σχολείων έχει ξεκινήσει, χωρίς στην ουσία να έχει γίνει η παραμικρή προετοιμασία για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με ασφάλεια και να προστατεύεται η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Επισημάνθηκε συγκεκριμένα ότι δεν έχει γίνει τίποτε ούτε σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ότι οι μαθητές συγχρωτίζονται σε τμήματα με 22 και 23 αλλά ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις 26 παιδιά, ενώ έγινε και αναφορά σε ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας.

Οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων ζητούν

Μέχρι 15 παιδιά ανά αίθουσα, ανάλογα με το εμβαδόν

  • Αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και χώρων, ενοικίαση ακόμη και ιδιωτικών χώρων για εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού αιθουσών
  • Δωρεάν τεστ για καθηγητές και μαθητές
  • Διορισμός μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία
  • Άδειες για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, κατ οίκον διδασκαλία για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, νέες ΜΕΘ και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τέθηκε επίσης το θέμα που έχει προκύψει με το 5Ο Γυμνάσιο Χανίων με την απόρριψη του αιτήματος δημιουργίας 5 τμημάτων στην Α΄ τάξη, 5 τμημάτων στη Β΄ τάξη και 4 τμημάτων στη Γ΄ τάξη του σχολείου.

Σημειώνεται ότι σχετικό αίτημα για διαχωρισμό τμήματος είχε υποβληθεί στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης, το οποίο όμως απορρίφθηκε.

Από την πλευρά του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Τζανάκη τονίσθηκε ότι αναμένεται η κάλυψη των κενών των θέσεων εκπαιδευτικών σε σχολεία από το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα διαπιστώνονται.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook