Χανιά | Ανέλαβε την ευθύνη ο 31χρονος για την πυρκαγιά στο Προδρόμι – Συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια

χανιά-ανέλαβε-την-ευθύνη-ο-31χρονος-για-1251216

Ομολόγησε την πράξη του ο άνδρας που συνελήφθη ως υπαίτιος για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια στο Προδρόμι Παλαιοχώρας του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Ειδικότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων ενημερώνει ότι χθες 14-07-2021 συνελήφθη από Υπαλλήλους του Ανακριτικού Γραφείου, στα πλαίσια του αυτοφώρου, ημεδαπός άνδρας 31 ετών, ο οποίος ευθύνεται για τον εμπρησμό από αμέλεια της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στις 13-07-2021 στην περιοχή Προδρόμι Παλαιοχώρας ν. Χανίων. Ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του. Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού και ειδικότερα τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρής έντασης άνεμοι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook