Χανιά | Αναβάλλεται ξανά ο 8ος νυχτερινός αγώνας δρόμου υγείας

χανιά-αναβάλλεται-ξανά-ο-8ος-νυχτερινό-756305

Αναβάλλεται για δεύτερη φορά η διοργάνωση του 8ου νυχτερινού δρόμου υγείας στα Χανιά, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το zarpanews.gr (δείτε ΕΔΩ) η Π.Ε. Χανίων και συγκεκριμένα το τμήμα παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, αρνήθηκε να δώσει άδεια στην διοργάνωση (στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια όπως και ο Δήμος Χανίων) με την αιτιολογία ότι δεν είναι στο μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Η νέα ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο σύλλογος δρομέων υγείας Χανίων βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναβάλει για δεύτερη φορά τον όγδοο νυχτερινό αγώνα δρόμου Χανίων.

Αυτή τη φορά η περιφέρεια και ο Δήμος Χανίων δεν έδωσε την άδεια για να διεξαχθεί το δρομικό γεγονός στην πόλη των Χανίων, παρότι την Παρασκευή 14/10/22 και ώρα 16:49 δόθηκε άδεια αναρτημένη στο Δι@ύγεια (ΑΔΑΜ: 9Η4Σ7ΛΚ-ΕΘ3).

Η άρνηση του γραφείου αθλητισμού των προαναφερθέντων φορέων έγκειται στην μη ένταξη του ΣΔΥΧ στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η γνωστοποίηση της συγκεκριμένης θέσης του τμήματος αθλητισμού έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα την 21/10/22 και ώρα 13:00, ενώ ο ΣΔΥΧ είχε ενημερώσει για την εκ αναβολής νέας ημερομηνίας, ήδη από τη Δευτέρα 17/10/22.

Ο σύλλογος δρομέων υγείας Χανίων ως μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ δεν απαιτείται να εγγραφεί ως αθλητικό σωματείο στο εν λόγω μητρώο και μπορεί να διενεργεί δρομικούς επετειακούς κ τουριστικούς αγώνες και σαφέστατα δεν μπορεί να λαμβάνει μέρος σε πρωταθλήματα.

Οι ενέργειες μετά την ανακοίνωση μη αδειοδότησης εκ μέρους του συλλόγου δυστυχώς δεν απέδωσαν και αυτή τη στιγμή το ΔΣ αναγκάζεται να προβεί στην αναβολή του αγώνα συνυπολογίζοντας την ασφάλεια των συμμέτοχοντων και τις νομικές κυρώσεις που θα επέφερε μια διεξαγωγή του αγώνα σήμερα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook