Χανιά | Ανατροπή στην δίκη για το διπλό φονικό: «Όχι» από το Δικαστήριο στην αναμονή για τον τελευταίο μάρτυρα

χανιά-ανατροπή-στην-δίκη-για-το-διπλό-1562954

Σε ανάκληση της απόφασής του για αναγκαστική κλήτευση ενός τελευταίου μάρτυρα οδηγήθηκε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, καθώς η εξέτασή του θα οδηγούσε σε πολύμηνη αναβολή την ολοκλήρωση της δίκης για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια που εκδικάζεται από τον Νοέμβριο του 2022 (δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για τον δικαστικό πραγματογνώμονα Γεώργιο Ραυτογιάννη, βαλλιστικό αναλυτή τεχνικό σύμβουλο από την οικογένεια Καλομοίρη. Παρότι ο κ. Ραυτογιάννης είχε προταθεί εξαρχής ως μάρτυρας, δεν είχε γίνει σαφές αν θα χρειαζόταν να παραστεί αυτοπροσώπως καθώς έχει υποβάλει γραπτά την έκθεσή του με το δικό του σενάριο για την σκηνή του εγκλήματος.

Ωστόσο στην τελευταία συνεδρία του το Δικαστήριο αναγκάστηκε να τον κλητεύσει καθώς υπήρχαν ασάφειες ως προς τα όσα υποστηρίζει για το συμβάν, τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας καθώς η σειρά των πυροβολισμών είναι αυτή που καθορίζει το αδίκημα που διέπραξε ο κατηγορούμενος: Ανθρωποκτονία από πρόθεση ή εν βρασμώ ψυχής αντεκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του;

«Άλλα πράγματα είπε στον πρώτο βαθμό άλλα λέει τώρα, επιθυμούμε να εξεταστεί. Η πραγματογνωμοσύνη λέει άλλα» σημείωσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορίας από την οικογένεια Ξυλούρη για να απαντήσει η υπεράσπιση ότι «Αν η υποστήριξη της κατηγορίας επιθυμεί μία φορά, εμείς το επιθυμούμε 10».

Ωστόσο ο κ. Ραυτογιάννης είναι σε αναρρωτική άδεια μέχρι τις 7 Απριλίου συνεπώς η παρουσία του θα οδηγούσε σε συνεδρίες μετά το Πάσχα, μέχρι και το καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να συνεχιστεί κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τεχνικός σύμβουλος έχει προταθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και όχι του κατηγορητηρίου και έχει καταθέσει εγγράφως την πραγματογνωμοσύνη του.

Το Δικαστήριο με πλειοψηφία 5-2 και δεδομένης της εξάντλησης των ενόρκων, ανακάλεσε την απόφασή του για αναγκαστική κλήτευση του μάρτυρα και η δίκη συνεχίζεται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook