Χανιά | Άναψε το “πράσινο φως” για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Καλυβών

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με την παράγραφο 6.7 προϋπολογισμού 302.588,88 ευρώ εντάσσεται το έργο “Ανάπλαση παραλιακού μετώπου του οικισμού Καλυβών από τον ποταμό Ξυδά έως το τέλος του σχεδίου πόλεως”, το οποίο σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο τύπου του Δήμου Αποκορώνου έχει ως στόχο να αλλάξει ριζικά τη συνολική εικόνα και λειτουργία του χώρου και να βοηθήσει στην πλήρη αναμόρφωση της περιοχής Καλυβών.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

Κατά τη διενέργεια του διοικητικού ελέγχου της με κωδικό ΟΠΣΑΑ αίτησης 0010920848 και τίτλο έργου «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου του οικισμού Καλυβών από τον ποταμό Ξυδά έως το τέλος του σχεδίου πόλεως» και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’αριθμόν 4587/17-05-2018 πρόσκληση σημείο 6.5 παράγραφο 1, η αίτηση μας κρίθηκε ως ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προς στήριξη και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με την παράγραφο 6.7 προϋπολογισμού 302.588,88 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης το έργο στοχεύει στην πλήρη αναμόρφωση της περιοχής, με σκοπό να αλλάξει ριζικά τη συνολική εικόνα και λειτουργία του χώρου.

Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:
-Η οργάνωση του παραλιακού μετώπου ως πεζόδρομο με προστατευμένη κίνηση πεζών
-Η διαμόρφωση στάσεων με καθιστικά στη βόρεια πλευρά του πεζόδρομου όπου είναι η θέα
-Αντικατάσταση των υλικών με νέα υλικά αισθητικά καλύτερα
-Προσθήκη αστικού εξοπλισμού όπως κάδοι μικροαπορριμάτων και καθιστικά
-Σημαντικό στόχο τέλος αποτελεί η ανθεκτικότητα των προτεινόμενων παρεμβάσεων στις καιρικές συνθήκες που ορίζει η γειτνίαση με τη θάλασσα.
Οι εργασίες που προτείνονται είναι:
-Η αποξήλωση της ασφάλτου και των υποβάσεών της
-Η κατασκευή νέας υπόβασης με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος στο σύνολο της περιοχής
-Η κατασκευή τοιχίων προστατευτικών χαμηλού ύψους για τα υφιστάμενα δέντρα..

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Περαν από την ανάπλαση του παραλιακου μετωπου των Καλυβων…..καλο θα ήταν να ασκηθει πίεση ωστε να επαναλειτουργησει ο Αστυνομικος Σταθμος της Γεωργιουπολης καθως είναι μια περιοχή με εντονη τουριστικη κίνηση όπως κ ο Καβρος….καθώς το ΑΤ Βρυσων δεν επαρκει να αστυνομευει κ τα ορεινα χωρια κ τα παραλιακα χωρια του Αποκορωνα!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ