Χανιά | Αναπροσαρμογή τιμών ζώνης για τον προσδιορισμό αντικειμενικών αξιών ζητά ο Γιάννης Μαλανδράκης

χανιά-αναπροσαρμογή-τιμών-ζώνης-για-τ-1298357

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με έγγραφο του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σκυλακάκη και με κοιν/ση στους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Καλογερή, την ΠΕΔ Κρήτης, το ΕΒΕΧ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών, επανέρχεται και σε προγενέστερα έγγραφα του σχετικά με την “Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών του Δήμου Πλατανιά στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Χανίων”.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στο έγγραφο αναφέρει ότι “… το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές ζώνης που προσδιορίζουν τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων και φυσικά τον ΕΝΦΙΑ, που θα ισχύουν από 1-1- 2022, από τις οποίες διαπιστώσαμε σε πάρα πολλά χωριά της ενδοχώρας ότι η τιμή ζώνης είναι υπερβολικά υψηλή, ενδεικτικά Γαβαλομούρι- Βουκολιές- Φωτακάδο- Κυπάρισος κλπ., 800€ έως 900€ το τ.μ., παρότι η απόσταση από τη θάλασσα είναι πέρα των 8 χιλιομέτρων.

Επίσης στην παραλιακή ζώνη εμφανίζονται τιμές ζώνης των 1050 € έως 1150€, παρότι σε πολλές περιοχές από αυτές, δεν υπάρχει η αντίστοιχη οικιστική ανάπτυξη..” .

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης ενδεικτικά προτείνει όπως οι τιμές ζώνης στις ημιορεινές και ορεινές, περιοχές που είναι σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, να υπάρξει μείωση σε υψηλό ποσοστό προκειμένου να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της αξίας γης, στην δε παραλιακή ζώνη να υπάρξει μειωμένη τιμή ζώνης, ώστε αφενός να μην αποθαρρυνθεί η οποιαδήποτε αγοραπωλησία ακινήτων και ειδικότερα να μην επιβαρύνονται οι πολίτες από ΤΑΠ, ΕΝΦΙΑ κλπ., καθόσον είναι

διαχρονικοί σταθεροί φόροι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook