Χανιά | Ανάπηρη καλούσε απεγνωσμένα τον ΟΑΕΔ επί δύο εβδομάδες για τον κοινωνικό τουρισμό – Δείτε την κατάληξη

χανιά-ανάπηρη-καλούσε-απεγνωσμένα-το-1237144

Σε απόγνωση έφτασε μια 42χρονη κάτοικος Χανίων, η οποία μάλιστα είναι ανάπηρη κατά 77%, καθώς, ενώ προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ στα Χανιά τηλεφωνικά επί δύο εβδομάδες για υπόθεσή της, κανείς δεν σήκωνε τα τηλέφωνα. Και αυτό, την ώρα που η γυναίκα δεν είναι σε κατάσταση να προσέλθει η ίδια στα γραφεία του οργανισμού.

Η 42χρονη έχει μείνει ανάπηρη έπειτα από εγκεφαλικό, όντας ταυτόχρονα καρδιοπαθής. Λαμβάνει το ειδικό επίδομα ανέργων για ΑΜΕΑ, το οποίο ανέρχεται στα 313 ευρώ. Θέλησε λοιπόν να γραφτεί στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, για το οποίο λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. Δεν μπόρεσε όμως να μπει στη σελίδα και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά για να τη βοηθήσουν, καθώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τους κωδικούς της.

Επί δύο εβδομάδες, όπως υποστηρίζει η ίδια, καλούσε στα τηλέφωνα και ποτέ κανείς δεν της απάντησε. Άλλες φορές η γραμμή φαινόταν κατειλημμένη κι άλλες φορές εκτός λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο.

Στο μεταξύ, η προθεσμία για την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων ολοένα πλησίαζε.

Το zarpanews.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ και τελικά κατάφερε να βρει τον διευθυντή του ΚΠΑ Χανίων, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δεν αρνήθηκε το πρόβλημα, απέδωσε όμως την αδυναμία απάντησης στα τηλέφωνα στο ότι υπάρχει μόνο μια υπάλληλος για τη δουλειά αυτή, ενώ μια άλλη υπάλληλος έχει άδεια.

Υποσχέθηκε πάντως ότι άμεσα ο ΟΑΕΔ Χανίων θα επικοινωνήσει με την 42χρονη για να τη βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημά της. 

Το ζήτημα όμως έχει προεκτάσεις. Ακόμα και αν η υπόθεση της 42χρονης λυθεί τις επόμενες μέρες, υπάρχουν εκατοντάδες Χανιώτες που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον ΟΑΕΔ για διάφορες υποθέσεις τους και αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες.

Αν δεχτούμε πραγματικά ότι αυτό προκαλείται επειδή δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού, είναι τόσο δύσκολο για το ελληνικό δημόσιο να προσλάβει 2-3 ακόμα ανθρώπους για τον ΟΑΕΔ Χανίων, ώστε τουλάχιστον να σηκώνουν τα τηλέφωνα;

Κι αν το ελληνικό δημόσιο – στην περίπτωση αυτή το Υπουργείο Εργασίας – δεν γνωρίζει το πρόβλημα, μήπως οι αιρετοί των Χανίων να έκαναν κάτι για να το μάθει;

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

11 thoughts on “Χανιά | Ανάπηρη καλούσε απεγνωσμένα τον ΟΑΕΔ επί δύο εβδομάδες για τον κοινωνικό τουρισμό – Δείτε την κατάληξη

  1. Κλεινονται μεσα, και καλα λογω covιd, επαναπαυομενοι στο μηνας μπαινει μηνας βγαινει για τον μισθουλακο τους και ασε τα κοροιδα να χτυπανε τα τηλεφωνα και τις πορτες..Κλασικοι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ δημοσιοι υπαλληλοι…Αν μπουκαρει κανεις απεγνωσμενος με κανενα τσεκουρι θα ζητανε μετα και βαρεα και ανθυγιεινα!

  2. Κι αν οι υπάλληλοι σταματήσουν να κατεβαίνουν στα Χανιά για τα ψώνια τους εν ώρα εργασίας , θα ήταν όλα καλύτερα για τους πολίτες.
    Είναι απαράδεκτοι οι περισσότεροι και η συμπεριφορά τους άθλια απέναντι στους πολίτες.

  3. Δεν ντρέπεστε καθόλου; Γιατί καλύπτεται τους απατεώνες; Για πόσο θα κοροϊδευόμαστε ακόμα; αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Αν δείτε τα google reviews θα πάρετε μια μικρή εικόνα. Ο ΟΑΕΔ Χανίων υπολειτουργεί επειδή η διεύθυνση ΚΑΙ το προσωπικό (με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις) δεν θέλουν να εργαστούν λες και είναι δικό τους το μαγαζί. Όσοι είναι αναγκασμένοι να έχουν συχνά δοσοληψίες με αυτή την υπηρεσία (πχ λογιστές) γνωρίζουν καλά την κατάσταση τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ.

  4. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΟΑΕΔ ΧΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ; ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ , ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ;;;;;
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ – ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΙΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ , ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ. , ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ , ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΥΟΥ.

  5. Ας το δούμε κι από την λογική του πλευρά το…θέμα!!! Εφόσον πρόκειται για άτομο με ειδικά προβλήματα πως αλήθεια μπορεί να σκεφτεί κάν «διακοπές»μέσω κοινωνικού τουρισμού?? Εκτός αν θεωρεί ότι στις όποιες τουριστικές παροχές του ΟΑΕΔ συμπεριλαμβάνονται και…νοσοκομειακές! Μήπως δεν υφίσταται κάν …πρόβλημααα??

    1. Μιλας ανώνυμα και λες ότι σου κατέβει αυτή η άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές;;;; … Κάντο δικό σου βάλε το μυαλουδακη σου να δουλέψει και μετα άνοιξε το στόμα σου… Άιντε ο κάθε τελειωμένος εδώ γράφει ότι νάνε

  6. ΧΑΧΑΧΑ …. Μου αρέσει που το έχετε για ΝΕΟ!!! Το μαγαζί, ΟΑΕΔ, είναι δικό τους, σε όποιον θέλουν απαντούν, όποιο γουστάρουν εξυπηρετούν και αν τολμήση κανείς να κάνει παράπονα, ακούει και κανένα Γαλλικό. Το θέμα είναι να μην πέσεις στην ανάγκη τους…
    Όσο για τους τοπικούς άρχοντες, έχουν δείξει τι είναι, οπότε το ίδιο που μας κάνει. Στην υγειά μας λοιπόν και ας προσέχαμε!

  7. Ειλικρινά τώρα? Μιλάς σοβαρά? Τυγχάνει να την γνωρίζω τη γυναίκα πράγματι είναι ΑΜΕΑ.. Θα πρεπε να ντρέπεσαι και να φοβάσαι τον Θεό με αυτά που λες αν πιστεύεις σε κανένα Θεό.. Το πρόγραμμα είναι και για ΑΜΕΑ.. Πως είναι ΑΜΕΑ τι πάει να πει ότι πρέπει να τη θάψουμε? Είμαι σίγουρη ότι είσαι από αυτούς που παρκάρεις στις θέσεις ΑΜΕΑ χωρίς κανέναν σεβασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook