Χανιά | Ανάπηρη γιαγιά καταγγέλλει οδηγό του Αστικού ΚΤΕΛ – Τι συνέβη στο δρομολόγιο του Αγ. Ιωάννη

χανιά-ανάπηρη-γιαγιά-καταγγέλλει-οδη-926930
Φωτογραφία αρχείου

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένη δηλώνει ηλικιωμένη Χανιώτισσα (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr) με τη συμπεριφορά οδηγού του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, ο οποίος φέρεται να της μίλησε με απαξιωτικό τρόπο, όταν του ζήτησε να της επιτρέψει να κατεβεί από την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου, γιατί της ήταν πιο εύκολο λόγω αναπηρίας.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο τέρμα Αγίου Ιωάννη, όταν η 70χρονη γυναίκα, η οποία είναι ανάπηρη κατά 65% με πρόβλημα στο ισχίο, φτάνοντας στο τέρμα, ζήτησε από τον οδηγό να της ανοίξει την μπροστινή πόρτα, γιατί το σκαλοπάτι στην πίσω πόρτα της φαινόταν πιο ψηλό και δεν μπορούσε να το κατεβεί μόνη της.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Χανιώτισσα, ο οδηγός όχι μόνο δεν της έκανε την εξυπηρέτηση – πράγμα για το οποίο βέβαια είχε τυπικά το δικαίωμα, μιας και η αποβίβαση πρέπει να γίνεται από τις πίσω πόρτες του λεωφορείου για λόγους ασφαλείας – αλλά φέρεται να της μίλησε άσχημα.

«Δεν πρόκειται να σου ανοίξω από μπροστά, μη πάθεις τίποτα και βρω το μπελά μου, ενώ από την πίσω πόρτα ότι κ να πάθεις δε με ενδιαφέρει», υποστηρίζει η Χανιώτισσα ότι είπε ο οδηγός.

Μάλιστα, επιβάτες που βρίσκονταν στο λεωφορείο φέρονται να παρενέβησαν και επισήμαναν στον οδηγό ότι δεν θα έπρεπε να μιλάει με τέτοιον τρόπο σε κανέναν.

Τελικά, η 70χρονη κατέβηκε από την πίσω πόρτα με τη βοήθεια νεαρού επιβάτη.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννη Καρτάκη, ζητώντας ενημέρωση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο οδηγός του λεωφορείου στη διοίκηση του ΚΤΕΛ, περιστατικό υπήρξε, ήταν όμως διαφορετικό, δήλωσε ο κ. Καρτάκης.

Ο οδηγός υποστήριξε ότι η γυναίκα πράγματι ζήτησε να κατεβεί από την μπροστινή πόρτα και πράγματι δεν της το επέτρεψε, έγειρε όμως το λεωφορείο προς τα δεξιά χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση της ανάρτησης, ώστε να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται η απόσταση από το έδαφος.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του οδηγού προς το ΚΤΕΛ, η 70χρονη παρόλα αυτά επέμενε να κατεβεί από μπροστά και τότε κάποιοι επιβάτες παρενέβησαν για να της εξηγήσουν ότι θα έπρεπε να κατεβεί από την πίσω πόρτα, όπως και έγινε τελικά.

Η αλήθεια, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, πιθανόν να βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ τόνισε πάντως πως το ΚΤΕΛ δεν επικροτεί και αποδοκιμάζει οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά από τους οδηγούς απέναντι σε επιβάτες.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Ανάπηρη γιαγιά καταγγέλλει οδηγό του Αστικού ΚΤΕΛ – Τι συνέβη στο δρομολόγιο του Αγ. Ιωάννη

  1. Τι λεμε τωρα… Οποιος χρησιμοποιει το αστικο κτελ Χανιων συχνα, ξερει τι χαλι υπαρχει.. Τι αγενεια και τι απανθρωπια! Οχι απο ολους αλλα απο τους περισσοτερους! Και ειδικα απο τους παλιους οδηγους.
    Για μενα ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο, να μπαινω στο λεωφορειο και να βλεπω τον οδηγο χωρις μασκα. Και οχι επειδη τον ενοχλει, απλα επειδη καπνιζει!!!

  2. Το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων είναι, πιστεύω από τα χειρότερα τις χώρας.
    Λεωφορεία από είκοσι χρονών και πάνω, τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν, τα εισιτήρια πανάκριβα, και οι οδηγοί (οι περισσότεροι) είναι κάτι μάγκες…. μα κάτι μάγκες… Κακότροποι, ψεύτες και ότι άλλο θες..
    Αφεντικά είναι.. ότι θέλουν κάνουν..
    Δεν είναι τυχαίο που τα χρησιμοποιούν μόνο ως τελευταία λύση μετακίνησης οι πολίτες των Χανίων (συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές) εδώ και χρόνια..
    Και τέλος να αναφέρω ότι σίγουρα είναι ένας βασικός λόγος για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης των Χανίων.

    1. Άσχετο θα μου πεις αλλά από ότι βλέπω όλα τα λεωφορεία αλλαχτήκαν τώρα δυο χρόνια με νέα και μάλιστα πολύ άνετα για εμένα ! Δεν μπαίνω συχνά σε λεωφορεία 3-4 φορές το χρόνο αλλά πραγματικά σε αυτό π μπήκα ήταν πεντακάθαρο και μάλλον καινούριο ??‍♂️

  3. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει με το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων. Οι περισσότεροι είναι αναιδείς, δεν φορούν μάσκα, καπνίζουν, καμία φορά δεν σε κατεβάζουν στην στάση που τους λες. Κι αν τους κάνεις καμιά παρατήρηση για να κρύψουν την ενοχή τους γίνονται ακόμα πιο θρασείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook