Χανιά | Αναμενόμενη η αναμονή στα ταξί λόγω της αυξημένης ζήτησης, λέει ο Καραπατάκης – «Παράπονα μόνο για καθυστερήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο»

χανιά-αναμενόμενη-η-αναμονή-στα-ταξί-λ-1467762

Το γεγονός ότι υπάρχει αναμονή των πολιτών και των επισκεπτών στα Χανιά για να επιβιβαστούν σε ταξί, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, με αφορμή τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν από την πλατεία 1866.(Δείτε εδώ.)

Ο κ. Καραπάτακης δήλωσε πως η κατάσταση αυτή επικρατεί κάθε χρόνο τον Αύγουστο στα Χανιά και είναι λογικό επακόλουθο της αυξημένης τουριστικής κίνησης:

«Ισχύει. Είμαστε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και θα βλέπετε αυτή την εικόνα καιρού θέλοντος και Θεού επιτρέποντος ως τις 16 – 17 του μήνα. Εξυπηρετούνται όλοι οι άνθρωποι. Βέβαια υπάρχει μια καθυστέρηση. Είμαστε στο ζενίθ της δουλειάς μας. Η εικόνα αυτή επικρατεί στα Χανιά κάθε χρόνο, χρόνια τώρα. Τα Χανιά είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας μας. Αυτό το εικοσαήμερο του Αυγούστου θα επικρατεί αυτή η εικόνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Τεχνικά δεν βγαίνει».

Όσο για τον μέγιστο χρόνο αναμονής των πελατών, ο κ. Καραπατάκης υποστήριξε πως αυτός δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά:

«Εάν υπολογίσει κανείς και τον τελευταίο πελάτη, μπορεί να περιμένει και 15 λεπτά, όχι παραπάνω».

«Όλα καλά» στην Πλατεία 1866

Παράλληλα, ο κ. Καραπατάκης ανακοίνωσε πως φέτος, στην πλατεία 1866 έχει τοποθετηθεί άτομο που ρυθμίζει την προτεραιότητα των πελατών ταξί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και παρεξηγήσεις:

«Υπάρχει μια ροή αυτοκινήτων. Δεν έχουμε κανένα μα κανένα παράπονο, πιστέψτε μας, από την συγκεκριμένη ρεμίζα φέτος. Υπάρχει άτομο εκεί κάθε βράδυ, το οποίο έχει τοποθετηθεί ούτως ώστε να αποφεύγονται τα κακώς κείμενα, οι παρεξηγήσεις και να γίνεται μια ομαλή επιβίβαση των επιβατών».

«Αναμείνετε στο ακουστικό σας…»

Την ίδια ώρα, παράπονα υπάρχουν για το τηλεφωνικό κέντρο των ραδιοταξί, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Καραπατάκης, επισημαίνοντας πως η αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο του ραδιοταξί κυμαίνεται από 7 έως 10 λεπτά και θεωρείται φυσιολογική, λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει το καλοκαίρι και οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση:

«Υπάρχει ένα τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο όπως σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα εταιρειών της χώρας υπάρχει σειρά προτεραιότητας, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι. Οι Χανιώτες το λέω χαριτολογώντας, έχουν μάθει να παίρνουν τηλέφωνο τους 10 μήνες του χρόνου και να εξυπηρετούνται αμέσως. Τώρα όμως, λόγω φόρτου εργασίας αναγκαστικά μπαίνουν στην λίστα αναμονής και μπορεί να είναι και πέμπτοι και έκτοι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται. Σημαίνει ότι υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση και εκεί είναι το παράπονο των πελατών».

Στον Δήμο Χανίων είναι διαθέσιμα 225 ταξί (μπλε) τα οποία είναι όλα 24 ώρες στον δρόμο. «Όλα δουλεύουν διπλοβάρδια. Μην ξεχνάτε ότι το προηγούμενο διάστημα εμείς περιμέναμε αρκετές ώρες τον πελάτη. Εμείς δεν παραπονιόμαστε. Μακάρι να δουλεύει όλος ο κόσμος».

zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Αναμενόμενη η αναμονή στα ταξί λόγω της αυξημένης ζήτησης, λέει ο Καραπατάκης – «Παράπονα μόνο για καθυστερήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο»

  1. Κατσε ρε φιλε. Αρχικα τι καθυστερηση εως 15 λεπτα αν καποιος περιμενει 10 λεπτα στο τηλεφωνο και αλλα 15 να ρθει το ταξι; Μιση ωρα βγαινει!
    Και ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ δεν υπαρχει γκριναι; Πιο απληστοι ανθρωποι δεν υπαρχουν στην πολη! Το χειμωνα αμα παρετε κουρσα Χαλεπα ξεκινατε τη μυρλα. Γκρινια και κακομοιρια προς τους ντοπιους! Αυτο ειναι το ηθος των περισσοτερων,
    Μη μιλησω για καλοκαιρι, αν τους πεις Αι Γιαννη οριακα μπορει να σε σκοτωσουν ή να σε πεταξουν στο δρομο!
    Αλλα ολα γυριζουν σε αυτη τη ζωη!! Και το μονο σιγουρο ειναι οτι οι ντοπιοι μενουν και οι τουριστες φευγουν!!!

  2. Η αδειες για τα το τουρισμο/πληθυσμο ειναι λιγες.
    Μην ξεχναμε εχουν ερθει πολυ απο αλλα μερη της ελλαδος /εξωτερικο και δεν δηλωνονται ως μονιμοι κατοικοι των χανιων..

  3. Όταν η ζήτηση είναι εποχική θα πρέπει να είναι εποχική και η προσφορά. Οι άδειες των ταξί πρέπει να μπορούν να μεταφέρονται για μερικούς μήνες το χρόνο από πόλη σε πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook