Χανιά | Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αποκορώνου για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας

χανιά-ανακοίνωση-της-λαϊκής-συσπείρω-1652199

Ανακοίνωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αποκορώνου, εκφράζοντας την αντίθεσή της.

Η ανακοίνωση

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η ίδρυση από τον δήμο Ενεργειακής Κοινότητας σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Η περεταίρω απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας – και μέσω των Ενεργειακών κοινοτήτων- οδηγεί σε πλήρη κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ο λαός καταδικάζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι μπορούν να σταθούν ισότιμα, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, μεγάλοι όμιλοι και διάφοροι μικροί συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις.

Η υποτιθέμενη αντιπολίτευση των άλλων παρατάξεων, εξαντλήθηκε στην έκφραση της συμφωνίας τους επί του θέματος (εκτός μιας δημοτικής συμβούλου) που εκφράστηκε και με την υπερψήφιση της εισήγησης της δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή, καθώς και όλες οι παρατάξεις πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζουν την ίδρυση των «ενεργειακών κοινοτήτων», μαζί με τις κυβερνήσεις και την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν αποδείξει την στρατηγική τους σύμπνοια.

Αφουγκράζονται τις «αγωνίες» των «επενδυτών» και για αυτό διευκολύνουν το άνοιγμα νέων «χρυσωρυχείων» κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αποτελούν το καλύτερο στήριγμα των σχεδίων τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί το λαό του Αποκόρωνα να μην ξεγελαστεί από το «νέο φρούτο» των «ενεργειακών κοινοτήτων» που είναι όχημα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της ενέργειας.

Να οργανώσει την πάλη του για να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, αλλά και για ενέργεια που θα είναι λαϊκή περιουσία και όχι πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook