Χανιά | Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής για την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής

χανιά-ανακοίνωση-της-ιεράς-μονής-χρυσ-1217308

Πρόγραμμα και διευκρινίσεις σχετικά με την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής ανακοίνωσε η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Μονή θα παραμείνει ανοικτή για τους προσκυνητές (τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας), από το πρωί της Πέμπτης, παραμονή της εορτής, έως το βράδυ της Παρασκευής, ενώ θα πραγματοποιηθεί και λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.

Πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

Αρχιερατικός Εσπερινός: 6.00 μ.μ.

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία: 9.00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία: 7.00 π.μ.

Θα ακολουθήσει λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Μονή Χρυσοπηγῆς, με την χάρη του Θεοῦ, φέτος στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής θα παραμείνει ανοικτή για τους προσκυνητές (τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας), από το πρωί της Πέμπτης, παραμονή της εορτῆς, έως το βράδυ της Παρασκευής.*

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγῆς, είναι εδώ και πάντοτε σας περιμένει όλους, έναν έναν που έρχεσθε, να σας καλωσορίσει με απέραντη αγάπη.

Ο λαός μας πάντοτε στις θλίψεις και στις δοκιμασίες προσέτρεχε στην Παναγία, την Μητέρα όλου του κόσμου. Της έδωσε πολλά ονόματα, αναζητώντας την υπέρβαση των δυσκολιών. Την είπε Ελπίδα απελπισμένων, Κοσμοσώτειρα, Γιάτρισσα, Πονολύτρια, Παρηγορήτισσα, Καταφυγή και Σκέπη του Κόσμου…

Στη γιορτή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, της Χρυσοπηγής, η Παναγία έρχεται και ενεργεί θεραπευτικά στην ψυχή και το σώμα όσων την επικαλεστούμε, σκέπει, στηρίζει και παρηγορεί, και γίνεται Χαρά των θλιβομένων, Ελεούσα, Αγία Δύναμις, Παρηγορήτρια, Παυσολύπη. Ως αειφόρος Πηγή Ζωής πηγάζει ζωηφόρα νάματα και αναβλύζει ιάματα, είναι η μόνη ελπίδα και η απαντοχή του κόσμου νυν και εις τους αιώνες.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

* Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των προσκυνητών, η είσοδος θα γίνεται από την κεντρική πύλη της Μονής και η έξοδος από την πόρτα της πίσω αυλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook