Χανιά | Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου για τα προβλήματα των Αρμένων

χανιά-ανακοίνωση-λαϊκής-συσπείρωσης-1627922

Ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα των Αρμένων εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου:

«Οι Αρμένοι βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω των πηγών του Πλατάνου στις οποίες ξεκίνησε επένδυση και ο επενδυτής εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.

Με αφορμή αυτό, ωρίμασε το αίτημα για απαλλοτρίωση της παρακείμενης ιδιοκτησίας ( που είχε τεθεί και το 2004 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Αρμένων).

Σε συγκέντρωση του χωριού με τους επιστήμονες ιστορικούς και αρχαιολόγους που ανάλυσαν το ιστορικό βάρος του τόπου, προτάθηκε η δημιουργία μουσείου σε αυτόν. Τελικά βρέθηκε η με την δημιουργία μουσείου σε ένα γραφείο και να αφήνεται να κυκλοφορεί η υπόσχεση ότι αργότερα θα μεταφερθεί στον χώρο που έγιναν τα ιστορικά γεγονότα. Αυτή η υπόσχεση είναι καθαρά προεκλογική. Όπως καθαρή είναι και η τοποθέτηση του δημάρχου κ. Κουκιανάκη υπέρ της επένδυσης σε αυτόν τον ιστορικό τόπο.

Εκτός από το θέμα των πηγών τίθενται και άλλα προβλήματα του χωριού.

Τα σκουπίδια , τα χάλια του κτιρίου του ιατρείου και του γύρω χώρου, η απόδοση του κτιρίου του πρώην σταθμού χωροφυλακής στο χωριό για κοινωφελείς δράσεις, η αποχέτευση λυμάτων και όμβριων (σε δυνατή μπόρα οι δρόμοι γίνονται ποτάμια) οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε κακά χάλια κλπ.

Προϋπόθεση για την λύση των προβλημάτων είναι το οικονομικό. Όμως οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν μειώσει πολύ την χρηματοδότηση των δήμων και η δημοτική αρχή για να είναι αρεστή σε αυτές το αποδέχεται. Επομένως χρειάζεται κίνημα διεκδίκησης για αύξηση των κονδυλίων, σε αντιπαράθεση με τις φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις της πλουτοκρατίας, ενώ την ίδια στιγμή ο Αποκορωνιώτικος λαός πληρώνει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για δημοτικούς φόρους και τέλη.

Σχετικά με τα σκουπίδια υπάρχουν σύγχρονες υγιεινές τεχνικές για την διαχείριση τους. Πολλές φορές με τα σάπια σκουπίδια υπεργεμάτοι κάδοι, είναι εστίες μόλυνσης.

Με την προγραμματισμένη επισκευή του ιατρείου έστω και προεκλογικά (που από τύχη δεν έχει πέσει σοβάς σε κάποιο κεφάλι μέχρι τώρα) από τον δήμο, αυτή να είναι ουσιαστική και να γίνει καλλωπισμός της εισόδου και του κήπου. Επίσης είναι αναγκαία η αγορά νέου ψυγείου για την συντήρηση κάποιων φαρμάκων όπως αναφέρει ο γιατρός.

Δυναμώνουμε την Λαϊκή Συσπείρωση ώστε από καλύτερες θέσεις να γίνεται ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook