Χανιά | Ανακοίνωση για την Black Friday: «Πλάτες στα μεγαλομάγαζα και τις πολυεθνικές από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου»

Σφοδρή επίθεση στο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων το οποίο κατηγορεί πως «κάνει πλάτες στα μεγαλομαγαζα και στις πολυεθνικές όταν ζητά από όλους μας να συμμετέχουμε σε μια τέτοια «προωθητική ενέργεια» όπως είναι η Μαύρη Παρασκευή», εξαπολύει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Η αγορά της Μαύρης Παρασκευής στο δρόμο με τις πολυεθνικές ».

Συνάδελφοι συναδελφισες

Το τελευταίο διάστημα το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συνειδητά και με την καθοδήγηση από τα επιτελεία της ΕΣΕΕ ,ΟΕΣΚ ,κυβέρνησης ,προτάσσουν και θέλουν να επικρατή σιγή ιχθύος στου συλλόγους στο μαζικό κίνημα συνολικά. Το προεδρείο έχει πάθει «αφωνία» απέναντι στα  προβλήματα της μικρής εμπορικής επιχείρησης  όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Συνολικά είναι απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και εκτός συλλογικής δράσης  στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει η μικρή εμπορική επιχείρηση και στα Χανιά.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Ιούλη και την κυβερνητική εναλλαγή, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου πανηγύριζε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι επιστρέψαμε στην «κανονικότητα», ότι σωθήκαμε αφού τα προβλήματα των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων   λύθηκαν.

Τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου πλέουν σε πελάγη ευτυχίας ότι όλα βαίνουν καλώς ύστερα  και από   τα «αισιόδοξα» μηνύματα που άφησε η καλοκαιρή περίοδος στα μαγαζιά μας.

Ύστερα  ήρθαν τα «παραμύθια της Χαλιμάς», με το συνέδριο που συνδιοργάνωσε με την ΕΣΕΕ  προκειμένου να επιβεβαίωση την συμφωνία του με την ευρωπαϊκή πολιτική. Μια πολιτική όμως συνάδελφοι   που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα και  με στόχο ,την δραστική μας μείωση από την αγορά προκειμένου να γίνουν ποιο ανταγωνιστικές οι μεγάλες αλυσίδες ,τα μονοπώλια.

Τελευταίο χτύπημα ήταν η πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων μας  .

Σε λίγες μέρες το προεδρείο του συλλόγου  θα έρθει να μας καλέσει να παίξουμε για άλλη μια φορά στο «θρίλερ» της Μαύρης Παρασκευής,  ένα  «παιχνίδι» των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών μαγαζιών  ζητώντας από εμάς να βγάλουμε τα  ματιά μας με τα ίδια μας τα χέρια. Θα μας προτείνουν λοιπόν να συμμετέχουμε συνειδητά στο παιχνίδι τους  που θέλει τη μέρα αυτή οι πολυεθνικές να «ξεστοκαρουν» ότι σαβούρα τους έχει μείνει  απούλητη και θέλουν να την ξεφορτωθούν.

Εμείς συνάδελφοι θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία να «ξεπουλήσουμε» τι και πόσα προϊόντα ;

Αλήθεια πριν λίγο καιρό δεν είχαμε εκπτώσεις;;

Ακόμα και αν έχουμε προϊόντα για ξεστοκαρισμα θα βάλουμε το ίδιο ποσοστό έκπτωσης που θα βάλουν οι πολυεθνικές κινδυνεύοντας να πουλήσουμε κάτω του κόστους;

Θα καλέσουμε το καταναλωτικό κοινό να «κατεβεί» στην αγορά  να ψωνίσει «ελεύθερα» όλη τη μέρα από που ;;

Συνάδελφε ,συναδελφισα σε αυτήν την «κανονικότητα»   που συμφωνεί  η  πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου εμείς οι μικροί έμποροί και οι αυτοαπασχολούμενοι  δεν πρέπει να «τσιμπήσουμε» αλλά να αντιδράσουμε συλλογικά . Πρέπει να καταδικάσουμε την πρακτική του προεδρείου του  Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  που στην ουσία κάνει πλάτες στα μεγαλομαγαζα και στις πολυεθνικές όταν ζητά από όλους μας να συμμετέχουμε σε μια τέτοια «προωθητική ενέργεια» όπως είναι η Μαύρη Παρασκευή.

Είναι κοροϊδία να μας προτρέπει να συναγωνιστούμε τις πολυεθνικές (σε επίπεδο κεφαλαίων- εμπορευμάτων αλλά και απελευθερωμένου ωραρίου) σα να είμαστε όλοι ίσοι στον εμπορικό χάρτη.

Είναι υποκρισία να λέει ότι τέτοιες ενέργειες βοηθούν την μικρή εμπορική επιχείρηση να ανταπεξέλθει έστω και προσωρινά  στον ανταγωνισμό της αγοράς.

Είναι θράσος από την μια να  μην κάνει το παραμικρό προκειμένου να κινητοποιήσει τους συναδέλφους για τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν και μας εξοντώνουν όπως ( η φορολογία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, το άδικο τραπεζικό σύστημα  ) και από την άλλη να προωθεί  πρακτικές  που αποδεδειγμένα  γεμίζουν μόνο τα ταμεία των πολυεθνικών. Εξάλλου τα στοιχεία για τους τζίρους των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων για την μέρα αυτή   (ΙΝΕΜΥ,ΕΣΕΕ) δείχνουν από μόνα τους για ποιους πραγματικά καλούμαστε να δουλέψουμε την συγκεκριμένη μέρα.

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας την Παρασκευή 29 Νοέμβρη να δείξουν  την αντίθεση τους σε  τέτοιες ενέργειες που το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι η συντόμευση της «εξόδου» από τα μαγαζιά μας.

Καλούμε τους Χανιώτες  να αποδοκιμάσουν στην πράξη όσους προσπαθούν αυτή την μέρα  να  παίξουν με την νοημοσύνη και την αγωνία όσων έντιμα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Για την επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νίκος

Ζωγραφακης Νίκος

Κανδηλιερακης Γιώργος

Μπελωνη Πηγή»

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν δεν είναι κατι διαφορετικό από τις προ ημερών εκπτώσεις (που κάνατε!) τότε ποιος ο λόγος να μη συμμετέχετε ξανά στις «εκπτώσεις black friday»;;;
    Μάλλον για χομπίστες του «αγώνα» ακούγεστε και για το δικό σας καλό ξανασκεφτείτε το γιατί θα βρεθείτε να ψάχνετε πελάτες με το δίκαννο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ