Χανιά | Αναδεικνύεται και αξιοποιείται η Δυτική Τάφρος – Δείτε πώς είναι σήμερα | Photos

χανιά-αναδεικνύεται-και-αξιοποιείτα-1271154
Η εξέδρα που στήνεται για την παράσταση "Καπετάν Μιχάλης"

Στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ενετικών οχυρώσεων της δυτικής τάφρου στην παλιά πόλη των Χανίων, προχωρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων μέσα από έργα αναστύλωσης και παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Μια πρώτη εικόνα για τον χώρο όπως έχει διαμορφωθεί θα πάρουν όσοι πολίτες βρεθούν στο σημείο στις 26 και 27 Αυγούστου, για να παρακολουθήσουν την παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης της σύγχρονης λαϊκής όπερας «Καπετάν Μιχάλης», του Δημήτρη Mαραμή που είναι βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Για τις ανάγκες της παράστασης και με την έγκριση των υπηρεσιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων στήθηκε θέατρο 1.150 θέσεων, ενώ τοποθετήθηκαν και οι υποδομές που απαιτούνται για την φιλοξενία των θεατών. Όπως δήλωσε η καλλιτεχνική διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Έφη Θεοδώρου, «το δυτικό τείχος της πόλης των Χανίων, είναι ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική παράσταση. Χρειάσθηκε πολύ κόπος, πολύ δουλειά και συναίνεση για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε που ένας τόσο σημαντικός χώρος αξιοποιείται για τις ανάγκες του πολιτισμού».

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στα Χανιά στις 26 και 27 Αυγούστου, στο Ρέθυμνο στις 30 Αυγούστου, στο Ηράκλειο στις 3 Σεπτεμβρίου, στην Ελούντα στις 7 Σεπτεμβρίου και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 10 Οκτωβρίου.

Μετά την παράσταση η κερκίδα θα αποσυναρμολογηθεί. Οι εργασίες αναστήλωσης θα συνεχιστούν και η μελέτη προβλέπει δενδροφυτεύσεις, ιδιαίτερο φωτισμό με πλήθος προβολέων και ανοιχτούς χώρους όπου θα μπορούν να διεξάγονται πολιτιστικές δράσεις.

Την ικανοποίηση του για την αξιοποίηση του χώρου, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ότι «η δυτική τάφρος αρχίζει να γίνεται κτήμα των Χανιωτών. Η παράσταση  «Καπετάν Μιχάλης», μας δίνει την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα νέο χώρο που διαμορφώνεται. Έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει στο μέλλον και ήπιες καλλιτεχνικές δράσεις».ΑΠΕ

9 thoughts on “Χανιά | Αναδεικνύεται και αξιοποιείται η Δυτική Τάφρος – Δείτε πώς είναι σήμερα | Photos

  1. Τι είναι αυτη η κερκίδα έκτρωμα? Ποιανού ιδέα άσχετου είναι αυτή?
    Δείτε ρε μπαραμπακουλήδες το Ηράκλειο για παράδειγμα, τι έχει κάνει στις τάφρους τους
    Αυτή η πόλη, όσο την αγαπάμε μας πληγώνουν οι άχρηστοι που μας κυβερνούν

  2. Το ρεπορτάζ για την εξέδρα είναι ελλιπές. Δεν αναφέρει πουθενά ποιος πληρώνει τελικά για την εξέδρα, για εκδήλωση 2 ημερών.

    Η αντίστοιχη εξέδρα στην Ανατολική Τάφρο είχε δεχθεί ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια και τελικά αντικαταστάθηκε. Τώρα η νέα αυτή εξέδρα στη Δυτική Τάφρο γιατί παρουσιάζεται ως νεωτερισμός;

  3. Τιναυτορε!!!!
    Αυτος λοιπον ηταν ο 15ετης γριφος της πολης μας…..
    Μπραβο στους εμπνευστες και αδειοδοτουντες του εργου!

  4. Χαίρομαι που δεν είμαι εγώ ο παραξενος. Μια σκαλωσιά πεταμε και δήθεν αναδεικνύεται? Σε ποιον αιώνα ζουμε? Τουλάχιστον βάλτε κανένα φυτό, κανένα δέντρο. Καντε το ένα παρκο. Η τουλάχιστον μην λέτε ότι αναδεικνύεται κάτι όταν πετατε μια προσωρινη και κακόγουστη σκαλωσια-κερκιδα μαζί με το »πεζοδρομιο». Που μέχρι και εκεί βρε αθεόφοβοι ρίξατε τσιμέντο… Φτάνει πιααα… Νέος δήμαρχος και τσιμέντωσε τα παντα… ΦΤΑΝΕΙ

  5. Παναγία μου και Χριστε μου τι ειναι αυτα τα πραγματα!!!!
    ποιανου ιδεα ειναι αυτο το εκτρωμα;! ρε πατε καλα;;;
    τι ειναι αυτες οι σιδεριες μαζεμενες στη γωνια;
    κα. Θεοδωρου εισαστε σιγουρα αποφοιτος Αρχαιολογιας ή Αρχιτεκτονικης Ελληνικου Πανεπιστημιου;;;;
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΑΣΚΗΜΙΑ!!! μα η μια αντιαισθτικη … πισω απο την αλλη σε αυτη την πολη επιτελους;!!! ελεος πια λυπηθειτε μας! παρτε τα χρηματα απο το παγκαρι αλλα τουλαχιστον αφηστε μας ησυχους, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΧΗΜΙΑ!!!!!!

  6. τριβω τα ματια μου…
    δεν μπορει…
    ονειρο εφιαλτικο βλεπω…
    τι πηγανε και κανανε οι ανθρωποι…
    γαμω το νεοδημοκρατικο μου επιτελειο μεσα…
    τοσα χρονια, ενω την καθαρισανε -την ταφρο- ξεκινησανε κατι να κανουνε.. -επι Βαμβουκα αν δεν απατωμαι-…
    μετα τα παρατησαν, με ενα τσιμεντενιο αστρωτο μονοπατι που οδηγει στο… πουθενα…
    που ειναι το γηπεδο μπασκετ/τεννις/5χ5;;;
    που ειναι τα μεγαλα δεντρα με τεχνη και μερακι φυτεμενα για το μελλον;
    που ειναι τα ομορφα παγκακια;
    που ειναι η παιδικη χαρα για τα παιδια;
    που ειναι το κλειστο παρκακι για το ασφαλες παιχνιδι των σκυλιων;
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΙΔΕΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ;;;;;;;;;!!!!!! ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;

  7. τι λετε για αρχιτεκτονικη και μπουρδεσ αντι να γινει ενα παρκινγκ να λυθει το προβλημα των Χανιων κανετε αυτο το εκτρωμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook