Χανιά | Άμεσο στατικό έλεγχο όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητά η ΕΛΜΕ

χανιά-άμεσο-στατικό-έλεγχο-όλων-των-σχ-247611

Ζητά τον άμεσο στατικό έλεγχο όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητάει με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χανίων μετά και τους πρόσφατους σεισμούς που ανησύχησαν τα Χανιά και τα προβλήματα που προέκυψαν σε σχολεία της Κισσάμου.

Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες, τόσο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη συστηματικού ελέγχου και συντήρησης των σχολικών κτηρίων, όσο και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε έργα συντήρησης που ήδη συντελούνται στα σχολικά κτήρια, επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της ασφάλειας των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το πρόβλημα πλέον έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση στο Καστέλι με την ακαταλληλότητα του σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ-ΓΕΛ) αλλά και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην Παλαιόχωρα μετά και τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις με αποτέλεσμα τη μεταστέγαση  του ΓΕΛ στο νέο κτίριο που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα. Παρά τις κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία μαθητών- εκπαιδευτικών δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση και πολύ περισσότερο επίσημη διαβεβαίωση από τη δημοτική αρχή για την καταλληλότητα  και ασφάλεια του κτηρίου.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει με την ασφάλεια μαθητών – εκπαιδευτικών. Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από όλες τις αρμόδιες αρχές(Δήμοι, Περιφέρεια- Υπουργείο) να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού, πολύ περισσότερο  μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

  1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εκπαιδευτική κοινότητα του Καστελίου και της Παλαιόχωρας και στηρίζει τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και θα παρέχει κάθε συνδικαλιστική κάλυψη για τις ενέργειές τους.
  2. Ζητά τον άμεσο στατικό έλεγχο όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων του νομού την έκδοση πορίσματος, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην ΕΛΜΕ Χανίων
  3. Την στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων με το κατάλληλο προσωπικό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν .

Θεωρούμε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη, των αρμοδίων υπηρεσιών του κάθε Δήμου, να εξασφαλίσουν και να εγγυηθούν την ασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook