Χανιά | Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Αποκορώνου

χανιά-άμεση-συνεδρίαση-του-δημοτικού-1134714

Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου με θέμα «τους ασφαλείς όρους ανοίγματος των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και τις πρωτοβουλίες του Δήμου προ την κατεύθυνση αυτή», ζητάει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σε ανακοίνωση της που κοινοποιείται στον δήμαρχο Αποκορώνου και υπηρεσιακούς φορείς αναφέρει:

«Προς: Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη

Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,

Δημοτικούς Συμβούλους

Μέλη ΔΣ Σχολικών Επιτροπών (Α/θμιας και Β/θμιας) ,

Ένωση Γονέων Αποκόρωνα

Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων  Αποκόρωνα

ΘΕΜΑ: Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τους ασφαλείς όρους ανοίγματος των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και τις πρωτοβουλίες του Δήμου στην κατεύθυνση αυτή.

Βρισκόμαστε στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στα πρόθυρα ενός τρίτου σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Είναι γεγονός ότι  με κλειστά τα σχολεία  χάνεται η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση και παρουσιάζονται φαινόμενα ψυχολογικής κόπωσης. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στο σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Από τις ανακοινώσεις του υπουργείου το άνοιγμα γίνεται περίπου με τους ίδιους όρους του φθινοπώρου χωρίς να ικανοποιείται κανένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, οι οποίοι παλεύουν και διεκδικούν :

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. Τώρα σε πολλά σχολεία, υπάρχουν μικρές αίθουσες και μεγάλος αριθμός μαθητών, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγχρωτισμός και κίνδυνος μετάδοσης του ιού από το ένα άτομο στο άλλο.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών,
  • Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας και μαθητές,
  • Ιχνηλάτηση και μέτρα αν εντοπιστούν  κρούσματα,
  • Διασφάλιση μασκών, αντισηπτικών κλπ.,
  • Να μπει σε προτεραιότητα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας,
  • Να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης,
  • Απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που σχεδιάζει και έχουν γεμίσει με παραπέρα άγχος τα παιδιά.
  • Αύξηση των μαθητικών λεωφορείων για να υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθητών ανά λεωφορείο ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά τους.
  • Να κατασκευαστεί νέα σχολική μονάδα  Γυμνάσιο- Λύκειο στον Βάμο για η υφιστάμενη είναι σχεδόν 100 ετών και δεν καλύπτει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι υπερβολικά και ανέφικτα αλλά  προϋποθέτουν σχεδιασμό και χρηματοδότηση. Και το περιβόητο σχέδιο της κυβέρνησης είναι : « ΟΥΤΕ ένα ευρώ για το άνοιγμα των σχολείων».

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή είναι ανάγκη να ενημερώσει άμεσα, με συγκεκριμένα στοιχεία, για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση τους.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση,

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook