Χανιά | Άμεση παρέμβαση για γεφυράκι τουλάχιστον 2.200 ετών στον Αποκόρωνα | Photos

χανιά-άμεση-παρέμβαση-για-γεφυράκι-το-821044

Τον κίνδυνο κατάρρευσης μετά τη θεομηνία αντιμετωπίζει ένα ακόμη ιστορικό γεφυράκι, την «Ελληνική Καμάρα» που βρίσκεται στις Βρύσες Αποκορώνου και στέκεται αγέρωχο για τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια.

Μετά τις ανησυχίες όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Δήμο Αποκορώνου, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής την Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη και αποτελούμενο από τους καθηγητές του Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Κουμούση μέλος του Κ.Α.Σ., κα Ανδρουλιδάκη προϊσταμένη αναστηλώσεων Υπουργείου Πολιτισμού μέλος του Κ.Α.Σ., κα Παπαδοπούλου προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων Χανίων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία και της βουλευτού Χανίων κας Βάλιας Βαγιωνάκη επισκέφθηκαν την “Ελληνική Καμάρα” το ιστορικό αυτό μνημείο των Ελληνιστικών Χρόνων και αποφάσισαν να επισπευσθούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης της μελέτης συντήρησης και επισκευής του μνημείου, που έχει ωριμάσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων μετά από χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το προβλεπόμενο κόστος που προκύπτει από την μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 €.

Η αυτοψία ανέδειξε το κατεπείγον του θέματος αφού το μνημείο έχει τραυματισθεί από τη θεομηνία.

Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι μέσα από τη συνεργασία ΟΛΩΝ έρχονται τα θετικά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε πως βρίσκονται στη διάθεση για την οποιαδήποτε από κοινού ενέργεια και συνδρομή για να διασωθεί αυτό το μοναδικό αυτό μνημείο των Ελληνιστικών χρόνων 2.200 ετών και πλέον.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook