Χανιά | Άμεσα τα ένσημα των αναστολών στους εποχικούς του τουρισμού – Κανείς δεν χάνει επιδόματα, υπόσχεται το υπουργείο

χανιά-άμεσα-τα-ένσημα-των-αναστολών-στ-1286089

Κανονικά θα καταβληθούν τα επιδόματα λοχείας και τα χρήματα για τις αναρρωτικές άδειες, υποσχέθηκε σε αντιπροσώπους των εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού, σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη, η γενική γραμματέας Εργασίας, Άννα Στρατινάκη.

Οι συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων και αντιπρόσωποι από Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι, είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο για να παραθέσουν τα αιτήματά τους.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης, η γενική γραμματέας ανέφερε ότι τα ένσημα για τις αναστολές εργασίας εποχιακών εργαζόμενων στον τουρισμό, για το έτος 2020, θα εμφανιστούν στο σύστημα στις 16 Νοεμβρίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα εμφανιστούν και τα ένσημα για τις αναστολές του 2021. Αυτό θα επιτρέψει σε πλήθος υπαλλήλων να αιτηθούν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς θα μπορέσουν έτσι να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 50 ένσημα.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι τα ένσημα, τα οποία έβαζε το ίδιο το ελληνικό κράτος, δεν εμφανίζονταν στο σύστημα.

Ακόμα, η κα Στρατινάκη δεσμεύτηκε ότι όσοι είχαν ζητήσει αποζημίωση αναρρωτικής άδειας ή επιδόματα λοχείας θα τα λάβουν κανονικά, καθώς το υπουργείο θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και οι ίδιοι δεν θα χρειαστεί να ξανακάνουν αίτηση. Κανείς δεν θα χάσει τα επιδόματά του, δεσμεύτηκε η γενική γραμματέας, ωστόσο, από το σωματείο επισημαίνεται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δείξουν προσοχή, σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα ή καθυστερήσεις.

Ακόμα, οι συνδικαλιστές ζήτησαν από την γενική γραμματέα να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για το επίδομα ανεργίας για όσους εργάστηκαν για πρώτη φορά στον κλάδο από 80 σε 50, όπως επίσης και να υπάρξει μέριμνα ώστε τα επιδόματα ανεργίας να καταβληθούν γρήγορα, καθώς οι κατά τόπους ΟΑΕΔ εξετάζουν τις αιτήσεις με πολύ αργό ρυθμό. Ζήτησαν τα χρήματα να καταβληθούν τουλάχιστον πριν τις γιορτές.

Τέλος, ζητήθηκε και η επέκταση του χρόνου που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας οι εποχικοί από τρεις μήνες και πέντε μέρες σε πέντε μήνες, πράγμα όμως που δεν φαίνεται διατεθειμένη η κυβέρνηση να υλοποιήσει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook