Χανιά | Σήμερα ο Διαγωνισμός ρομποτικής “aMAZEing Robot Challenge” από την ραδιοφωνική ομάδα του Πολυτεχνείου

χανιά-σήμερα-ο-διαγωνισμός-ρομποτική-1442037

Η Ραδιοφωνική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης “Ράδιο Ένταση 93.5”, στα πλαίσια των πολιτιστικών και κοινωνικών της δράσεων, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ημερίδα και διαγωνισμό ρομποτικής, ονόματι “aMAZEing Robot Challenge”.

Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο λιμάνι των Χανίων, ενώ η ημερίδα θα μεταδοθεί και ψηφιακά, με την υποστήριξη του τοπικού καναλιού Χανιά Live TV. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές – διακεκριμένοι ερευνητές παγκόσμιας εμβέλειας – θα μιλήσουν για τα ερευνητικά τους έργα και θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες οπτικές της ρομποτικής.

Παράλληλα, σε διαφορετική αίθουσα του χώρου, θα διεξάγεται ο διαγωνισμός, όπου θα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες από όλο το Πολυτεχνείο Κρήτης, με 3-4 μέλη έκαστη. Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των φοιτητών με την ρομποτική, μέσω της κατασκευής και του προγραμματισμού ενός ρομπότ.

Επιπλέον, μετά τις ομιλίες, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τέλος του διαγωνισμού, όπου οι προσπάθειες των ομάδων θα αξιολογηθούν, δοκιμάζοντας τα ρομπότ τους στον τελικό λαβύρινθο.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τέσσερις καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, τους Λαγουδάκης Μιχαήλ, Παρτσινέβελος Παναγιώτης, Ουγγρίνης Κων/νος – Αλκέτας και Τσουρβελούδης Νικόλαος, καθώς κι από τον δημιουργό του διαγωνισμού και συντονιστή της δράσης, τον φοιτητή Πουπάκη Αλέξανδρο.

Η ομάδα του “Ράδιο Ένταση 93.5” προσκαλεί όλους τους φίλους της ρομποτικής, κάθε γνωστικού υποβάθρου, να παρακολουθήσουν την ημερίδα, είτε δια ζώσης στα Χανιά, είτε διαδικτυακά μέσω ζωντανής μετάδοσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της εκδήλωσης εδώ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook