Χανιά | Αλύπητο ξύλο μεταξύ καταστηματαρχών μέσα στη Δημοτική Αγορά | Απίστευτο βίντεο

χανιά-αλύπητο-ξύλο-μεταξύ-καταστηματ-1123928

Περιστατικό που αφήνει ιδιαίτερα αλγεινές εντυπώσεις, φέρνει στο φως το zarpanews.gr, καθώς στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, δύο επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, παίζουν… ξύλο, μέρα μεσημέρι κι ενώ δίπλα περνάει κόσμος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το περιστατικό συνέβη στις 21 Οκτωβρίου και επίσης στο βίντεο φαίνεται ότι τους δύο άνδρες προσπαθεί να χωρίσει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία στην εξέλιξη της συμπλοκής βρίσκεται στο έδαφος και κραυγάζει από τον πόνο.

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Παναγιώτης Κλειδαράς, σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, τόνισε ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο προσωπικό συμβάν: «Δεν μπορεί να στιγματίζονται 60 καταστηματάρχες, επειδή κάποιοι – κακώς – έλυσαν τις διαφορές τους με αυτόν τον άκομψο τρόπο. Περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς και πέριξ της Αγοράς, με παραβατικότητα, με κλοπές υαλοκαθαριστήρων, με τουρίστες αλλά κανείς δεν ασχολείται».

Δείτε και μόνοι σας πώς εξελίχθηκε το συμβάν:

zarpanews.gr

15 thoughts on “Χανιά | Αλύπητο ξύλο μεταξύ καταστηματαρχών μέσα στη Δημοτική Αγορά | Απίστευτο βίντεο

  1. Συμεπεριφέρονται μπροστά στους τουρίστες σαν μπράβοι της νύχτας! Κανονικά η Δημοτική Αγορά θα έπρεπε να ΓΥΑΛΙΖΕΙ από καθαριότητα και να φιλοξενεί καταστήματα υψηλής αισθητικής ώστε να είναι το εμπορικό στολίδι της πόλης. Δυστυχώς, η εικόνα σήμερα είναι ντροπιαστική με απολύτως υποβαθμισμένα και μίζερα καταστήματα και αντίστοιχου χαμηλού επιπέδου ιδιοκτήτες. Πραγματικά, αυτή η κατάσταση αποτελεί δυσφήμιση για την πόλη μας. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ!

  2. Πως κατάντησε έτσι η αγορά των Χανίων, σαν γιουσουρούμ είναι…που είναι ο παραδοσιακός της χαρακτήρας ολο μαϊμούδες γεμάτη είναι…αυτή την εικόνα δείχνουμε στους τουριστες; Μου θυμίζει κάτι ασιατικές αγορές που η μαφια κάνει κουμάντο και λύνει και δένει…μόνο τα ναρκωτικά και οι π@τ@νες λύπουν από ολο το σκηνικό…Να επέμβει ο Δήμος Χανιων άμεσα, αυτοί οι κύριοι που κοκοροχτυπιουντε για το ποιος θα αρπάξει τα ευρώ των τουριστών πρέπει να ελεγχτουν να μπει μια τάξη και κανόνες στα εμπορεύματα που πουλάνε και στην χρήση του δημοσιου χώρου.

  3. Αντί να κοιτά ο καθένας το μαγαζάκι του ,κοιτά του διπλανού…αυτη είναι η κατάντια μας, σε όλες τις πιάτσες, οχι μονο της Αγοράς…δυστυχως….ειναι λίγοι αυτοί, αλλα είναι πραγματικότητα…Ντροπη γιατι τούς παίρνει η μπάλλα ολους.

  4. Αυτη ειναι η κακομοιρια της Αγορας…βρωμα και δυσωδια σε συνδυασμο με συμπεριφορες καταστηματαρχων αλα Τρουμπα …συν οτι φετος η αφραγκια τους εχει καψει τα εγκεφαλικα κυτταρα ολονων εκει μεσα.

  5. Στη δημοτική αγορά θα έπρεπε να επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένα είδη καταστημάτων. Κρεοπωλεία, ψαράδικα, τυροκομικά, παραδοσιακά προϊόντα και μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα έξω. Δε μπορεί το στολίδι της πόλης υποτίθεται να είναι γιουσουρούμ. Όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα έχουν ευθύνη για αυτή την κατάντια…

  6. Ένας εισαγγελέας δεν μπορεί να παρέμβει; και αυτός ο δήμος με τον ομορφάντρα για δήμαρχο δεν μπορεί να αναβαθμίσει επιτέλους το προϊόν αγορά; Να μπαίνουν μόνο επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα που συμβάλλουν στην προβολή και αναβάθμιση του τουριστικού προορισμού. Έλεος, παρέα με τους νταβατζίδες του λιμανιού οι ντόπιοι πρέπει να τρώμε στη μάπα και τους νταβατζήδες της αγοράς. Εγώ συνήθως για παστουρμά πάω και γραβιέρα

  7. Από την ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων: Σήμερα στο κτίριο της Αγοράς στεγάζονται πολυάριθμα καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα άλλα και αναμνηστικά είδη…Από ποτε τα Tommy Hilfiger και τα Hugo Boss ακομα και αν πρόκειται για απομιμήσεις ειναι τοπικά προϊόντα ή αναμνηστικά είδη; Μήπως πρέπει η δημοτική αρχή να ελέγξει τι προϊόντα πουλάνε εκεί μέσα; Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Παναγιώτης Κλειδαράς, μίλησε για 60 κσταστηματαρχες, αλήθεια ποσα καταστήματα διαθέτει η αγορά, γιατί κάθε επαγγελματίας εκεί μέσα έχει από δυο και τρία μαγαζιά στην διαθεση του και τι νοικι πληρωνουνε; Γιατί να μην έχει μόνο ένα ο καθένας για να μπορέσουν έτσι πιο πολλοί να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να μειωθεί η ανεργια; Δήμαρχε ακούς, η και εσύ κάνεις πλάτες σε καμία δεκαρια οικογενειαες που εκμεταλλεύονται την δημόσια περιουσία;

  8. «Περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς και πέριξ της Αγοράς, με παραβατικότητα, με κλοπές υαλοκαθαριστήρων, με τουρίστες αλλά κανείς δεν ασχολείται»

    σαν να σου λεει: «ωχ ρε αδερφέ, ασε με και συ, φυγε απο δω, πηγαινε διπλα»

    αιώνιο χανιώτικο λουμπεναριό

  9. Πιστεύω ότι ναι η κατάσταση μέσα στην δημοτική αγορα δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι . Είμαι φανατικός υποστηρικτής της παραδοσιακής μορφής της αγοράς δεν μου αρέσουν ξενόφερτα προϊόντα . Την γνώμη μου και την άποψη μου την έχω διατυπώσει επώνυμα παντού.
    Σίγουρα η μορφή της δεν είναι αυτή που της αξίζει , δεν φταίνε μόνο όμως οι καταστηματάρχες όταν σε απόσταση 200 μέτρων σε περιμετρικό κύκλο υπάρχουν 4 μεγάλα μάρκετ και δεκάδες αλλά καταστηματα τροφίμων είναι δύσκολο να παραμείνουν τα καταστήματα στην παραδοσιακή τους μορφή . Το ότι μέσα στην αγορα υπάρχουν 7 αμιγώς καταστήματα με τυροκομικά προϊόντα , 8 κρεοπωλεία , 9 με παραδοσιακά προϊόντα , 3 ψαράδικα ,8 εστιατόρια , 1 καφενείο , 2 μπακάλικα , 1 μανάβικο , 2 φούρνοι , 1 φαρμακείο μας δείχνει ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν μορφή παραδοσιακή . Το σίγουρο είναι ότι μπράβους δεν είχαμε ποτέ και ούτε κρατούμε τους πελάτες από το χέρι για να ψωνίσουν αδιάψευστος μάρτυρας το TripAdvisor και οι κριτικές σε αυτό . Ένα μεμονωμένο γεγονός δεν πρέπει να στιγματίσει ένα χώρο και τους δεκάδες εργαζόμενους σε αυτού άλλωστε αυτοί που έρχονται και ψωνίζουν , τρώνε πίνουν καφέ μέσα στην αγορα ξέρουν την αλήθεια .

  10. Ωραία λογική κύριε Κριαρα, επειδή εξω από την αγορά υπάρχουν όπως λέτε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ, θα πουλάει ο καθένας ότι θέλει…δε μας πιθεται. Η δημοτική αγορά αποτελεί πλέον ιστορικό κτήριο για την πόλη και τα μαγαζιά που στεγάζει θα πρέπει να αποκτήσουν ΟΛΑ ένα παραδοσιακό χαρακτήρα και να γίνει με λίγα λόγια μια μόνιμη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, να προωθεί μόνιμα κατι σαν τον αγροτικό Αύγουστο τα προϊόντα του νομου. Οποιος θέλει να ανταγωνιστεί τα καταστήματα στα πέριξ θα πρέπει να πάει όπως όλος ο κόσμος να νοικιάσει ένα μαγαζί εκτός αγορας για να μπορεί πχ ένα μαγαζί ξηρών καρπών να πουλάει χουρμάδες και καρύδα Ασιατικής προέλευσης, αλλά μέσα στην αγορά μόνο χαρουπια, μέλι και καρυδια πχ, ντόπια δηλαδή παραδοσιακά προϊόντα. Όσο για τα αρώματα, τις τσάντες και τα μαϊμού προϊόντα που πουλάνε σχεδόν τα περισσότερα τουριστικά μαγαζιά της αγορας δε θα μιλήσω, επρεπε να έχει ήδη επέμβει ο εισαγγελέας ή και η δηματοτικη αρχή, να τελειώσει αυτό το αίσχος. Και πείτε μας ποσα πληρώνεται στο Δήμο για τα μαγαζιά σας και ποσα μαγαζιά έχει καβστζωσει κάθε οικογένεια γιατί οι πληροφορίες μου κάνουν λόγο για εξευτελυστικα ποσα και ένα καθεστώς δυο και τριών μαγαζιών στον ίδιο ιδιοκτήτη, με περιπτώσεις πέντε και εξι μαγαζιών σε ανθρώπους πρώτου βαθμού συγγενειας…

    1. Αγαπητέ φίλε μου υπάρχουν φωτογραφίες από την εποχή του 30 και μετά την κατοχή που οι ταμπέλες των καταστημάτων διαφημίζουν την πώληση εγχώριων και αποικιακών προϊόντων . Όπως θα γνωρίζεις οι αγορές όλου του κόσμου πωλούν τρόφιμα από όλο των κόσμο και ειδικά εξειδικευμένα αυτό έκανε και η αγορα από αρχής . Τώρα εάν έχουν βάλει και πωλούν τσάντες , χαϊμαλιά και αλλά πράγματα εκεί δεν μπορώ εγώ να σου απαντήσω . Τώρα εάν κάποιες οικογένειες έχουν κάποια μαγαζιά σίγουρα δεν τα έχουν πάρει μόνοι τους κάποιος τα έδωσε , όπως γνωρίζεις ο Δήμος έχει κτίρια τα οποία ενοικιάζει στους αρχικούς μισθωτές πολλά χρόνια και δεν αναφέρομαι μόνο στην αγορα αλλά σε όλα τα χανια . Να είσαι σίγουρος ότι εγώ προσωπικά θα ήθελα μόνο τρόφιμα μέσα στην αγορα και εστίαση στηριζόμενη στην κρητική διατροφή .

  11. Μου φενεται ότι δεν είστε αρκετά ειλικρινής κύριε Κλειδαρα όσο αφορά τις απαντήσεις σας στις ερωτήσεις του κόσμου. Αφού λοιπόν καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, δημοσιεύστε αύριο μια λίστα με τη δυναμικότητα της δημοτικής αγορας σε καταστήματα, τις συγχωνεύσεις καταστημάτων που έχουν γίνει καθώς και τα ονόματα των επιχειρηματιων που δραστηριοποιούνται και σε τι τομείς, χωρίς βέβαια να ξεχάσετε να μας δώσετε στοιχεία για το νοικι που πληρώνεται στο Δήμο. Γιατί για πιο λόγο από τη στιγμή που ο καθένας θα κάνει εκεί ότι θέλει αδιαφορώντας για την αισθητική του μνημείου και την προβολή της πόλης μας και της ιστορίας της, θα πρέπει να σας παραχωρούνται τα μαγαζιά με χαμηλό νοικι, και θα πρέπει να χρεωθεί η κοινωνία εκατομμύρια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση της Αγορας. Σε λίγο έτσι που πάτε θα ανοίξετε εκεί μέσα μπεργκεραδικα και κινεζικα…

    1. Κυρία μαρια έχω μάθει όταν γράφω να βάζω το όνομα μου από κάτω . 2) είμαι συνδικαλιστικός εκπρόσωπος με ότι αυτό συνεπάγεται . Όπως και στην Ομοσπονδία που είμαι εκλεγμένο μέλος παλεύω για τον επαγγελματία . Όσοι με γνωρίζουν μου καταλογίζουν ότι είμαι τόσο ευθύς που κάνω κακό στον εαυτό μου . 3) το τι ενοίκιο έχει ο κάθε ένας δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω παρά μόνο για το δικό μου . 4) Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε εσείς και οποίος άλλως θέλει να με επισκεφτεί στην αγορα να του δείξω τι έγραφα έχουμε κάνει σαν Δ.Σ για την αναβάθμιση του μνημείου και τότε ακούω κάθε μια καλοπροαίρετη κριτική . Σας ευχαριστώ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook