Χανιά | Αλλάζει το πλακόστρωτο στο Ενετικό Λιμάνι – Είπε το πολυπόθητο «ναι» ο Αρναουτάκης στον Σημανδηράκη

χανιά-αλλάζει-το-πλακόστρωτο-στο-ενετ-1070375

Σε μία ακόμη αποκάλυψη προθέσεων προχώρησε εχθές το απόγευμα ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή και αποκατάσταση των Νεωρίων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Στο σημείο για τις υπογραφές βρέθηκε, εκτός της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και ο Σταύρος Αρναουτάκης, από τον οποίο ο δήμαρχος Χανίων πρόλαβε να λάβει μία σημαντική διαβεβαίωση και μάλιστα με… μάρτυρες τους δημοσιογράφους, αφού απέσπασε  την υπόσχεσή του οτι θα χρηματοδοτήσει την αλλαγή της πλακόστρωσης στο Ενετικό Λιμάνι, έργο που θα αγγίξει τα 8 εκατ. ευρώ και του οποίου η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Αναλυτικά το σχόλιο του Παναγιώτη Σημανδηράκη κατά την τοποθέτησή του στην χθεσινή εκδήλωση:

«Η προγραμματική σύμβαση για τα Νεώρια εντάσσεται σε μία συνολική προσπάθεια του Δήμου Χανίων να αλλάξει την εικόνα του Ενετικού Λιμανιού.

Ήδη προχωράμε και θα έχουμε έτοιμη τους επόμενους μήνες μία μελέτη με την οποία θα αλλάξουμε όλη την πλακόστρωση στο Ενετικό Λιμάνι και θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο. Μία μεγάλη μελέτη που πριν λίγο ανέφερα στον Περιφερειάρχη ύψους 8 εκατ. και προσδοκούμε με την βοήθεια όλων, της περιφέρειας, του υπουργείου, των βουλευτών μας, να πετύχουμε την χρηματοδότηση για να αλλάξουμε την όψη του λιμανιού.

Μαζί με αυτή την αλλαγή προχωράμε στην αλλαγή των ορίων των τραπεζοκαθισμάτων, στα σκιάδια, για τα οποία έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα με την προϊσταμένη κα Παπαδοπούλου και την αρχαιολογία για να αλλάξουμε όλη την αισθητική και τη λειτουργικότητα του λιμανιού μας.»

Με την σειρά του και ο Σταύρος Αρναουτάκης διαβεβαίωσε οτι θα υπάρχει χρηματοδότηση από την περιφέρεια:

«Ο Παναγιώτης είπε κάτι για 8 εκατ. που χρειάζονται και πριν του είπα οτι πολλές φορές δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ωρίμανσης μελετών. Από την στιγμή που θα προετοιμαστούν και θα εγκριθούν από το υπουργείο, διαβεβαιώνω εδώ από αυτή τη συνάντηση οτι η Περιφέρεια Κρήτης θα το χρηματοδοτήσει.»

Ακόμη, πέραν του Ενετικού Λιμανιού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην Δημοτική Αγορά, ενημερώνοντας οτι εξασφαλίσθηκαν ακόμη περισσότερα χρήματα για την αποκατάστασή της:

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Αλλάζει το πλακόστρωτο στο Ενετικό Λιμάνι – Είπε το πολυπόθητο «ναι» ο Αρναουτάκης στον Σημανδηράκη

  1. Ωραία, γιατι θυμιζει λιγο τουαλετα το μαυρο πλακακι μπροστά από τα νεώρια, πολυ κακη επιλογή. Και η πίσσα μπροστά από το Φιρκά πρέπει να αλλαχθεί έλεος. Το ίδιο και η πίσσα μεσα στην αγορά βάλτε κατι πιο φωτεινό να δέσει με τις μυρωδιές να νομίζεις ότι είσαι στο Θέρισσο.

  2. Τίποτα «ψιλό»για την αποχέτευση δεν περισσεύει ωρέ συντεκνάκια μιάς και όλο το Παλιό Λιμάνι βρωμάει και ζέχνει ολημερίς και οληνυχτίς τόσο που σε ζαλίζει η μπόχα του και ..όχι η ομορφιά του?

  3. Ο δήμαρχος αναλογίζεται ποιες είναι οι προτεραιότητες; προτεραιότητα δεν είναι ούτε οι δημόσιες σχέσεις ούτε η ολική αλλαγή του πλακοστρωτου του λιμανιου.με 8 εκ ευρώ έστρωνε νέα ασφαλτο ολο το κέντρο.
    Έχει κυκλοφορήσει στα Χανιά να δει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια;!!!
    Το παιδί σε όλες τις αποφάσεις του δείχνει εκτός πραγματικότητας….

  4. Στο κέντρο της πόλης-δεν μιλάμε γιά πιό πέρα-δεν μπορείς να κάμεις…ζάλο,από τις τρύπες και τις λακκούβες στα πεζοδρόμια,κι αυτός θέλει να ξηλώσει όοοολο το λιμάνι.Τα έργα(!) θα ξεκινήσουν φθινόπωρο,η θάλασσα θ’ ανεβαίνει ζωντανή απάνω και το πότε θα τελειώσει ούτε ο…Θεός δεν ξέρει!
    Υ.Γ.1.σε καλή μεριά & καλοφάγωτα!
    Υ.Γ2.το πασοκ είναι εδώ…

  5. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΤΩΝ.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΕΣ.ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.ΠΑΣΑΚΑΚΙ, ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΓΟΓΟΝΗ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΣΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΧΡΥΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ.

  6. Πρεπει να παρουμε και την αδεια σας κυριε αρναουτακη?εχετε θαψει την πολη μου και κοιτατε μονο το ηρακλέιο σας στις υποδομες.απο μενα μαυρο στις εκλογες κυριε και στους συνεργατες.η πολη των χανιων αξιζει περρισοτερΑ απο εσας και σνομπαρεται το νομο μας.μαυρο κυριε μαυρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook