Χανιά | Αλλάζει όψη ο οικισμός Πύργος Περιβολίων – Τι προβλέπει το έργο που υπέγραψε ο Δήμαρχος

χανιά-αλλάζει-όψη-ο-οικισμός-πύργος-πε-1294640

Νέα πεζοδρόμια χώροι πρασίνου και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στην περιοχή του οικισμού Πύργου Περιβολίων, προβλέπει το έργο που υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά την υπογράφη της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα Δ.Ε. Θερίσου, Τάσος Αλόγλου.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση 2.842 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό Πύργος Περιβολίων της Δ.Ε. Θερίσου και αποσκοπεί στην ανάδειξη της περιοχής, μέσα από την προβολή των ιστορικών μνημείων της, την οργάνωση και την οριοθέτηση νέων λειτουργιών και χρήσεων στους κοινόχρηστους χώρους, για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Στη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων και πλατωμάτων με φυσικούς κυβόλιθους, η εγκατάσταση και αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού όπου χρειάζεται, η αντικατάσταση και επέκταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης, αλλά και η δημιουργία χώρων πρασίνου με τη φύτευση νέων δέντρων και μικρών καλλωπιστικών φυτών.

Η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Πύργου Περιβολίων», που υπεγράφη, ανέρχεται σε συνολικό προυπολογισμό 517.500 ευρώ (με Φ.Π.Α).

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Αλλάζει όψη ο οικισμός Πύργος Περιβολίων – Τι προβλέπει το έργο που υπέγραψε ο Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook