Χανιά | Αλλάζει ο σχεδιασμός των επετειακών εκδηλώσεων για την «Πολιορκία του Βάμου»

χανιά-αλλάζει-ο-σχεδιασμός-των-επετει-1013785

Αλλάζει ο σχεδιασμός των επετειακών εκδηλώσεων για την «Πολιορκία του Βάμου» από τον δήμο Αποκορώνου.

Ειδικότερα σε σχετική της ανακοίνωση η Δημοτική αρχή αναφέρει:

«Διανύουμε ήδη το χρονικό διάστημα (3-18 Μαΐου) εντός του οποίου έλαβε χώρα η Πολιορκία του Βάμου, το μακρινό 1896. Το Μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός, σε συνδυασμό με την Μάχη της Αλμυρίδας λίγο αργότερα (30 Ιουνίου-4 Ιουλίου), αποτέλεσαν κομβικά σημεία στην πορεία της Κρήτης προς την Αυτονομία αρχικά, και κατ’ επέκτασιν  προς την πολυπόθητη Ένωση με τον Εθνικό Κορμό. Η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ιστορικού αυτού γεγονότος, τίμησε την επέτειο πέρυσι με την επίσκεψη του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Δήμος Αποκορώνου, ως ο θεσμικά κύριος αρμόδιος φορέας για την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Ντουλιανών, Πλάκας-Αλμυρίδας και Τσιβαρά είχε προγραμματίσει έναν πολυεπίπεδο εορτασμό, αλλά η πανδημία που ενέσκηψε ανέτρεψε τα σχέδια. Παρ’ όλα αυτά, και επειδή η μνήμη θα πρέπει να παραμένει ζωντανή, με απόλυτη προσοχή και τηρώντας ευλαβικά τους ισχύοντες κανόνες, ανακοινώνουμε πως εορτασμός θα υπάρξει και φέτος, προσαρμοσμένος στην ιδιαιτερότητα της εποχής.

Ως εκ τούτου:

– Από το κανάλι του Δήμου στο youtube, από τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο 16/5/2020 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17/5/2020, θα προβληθεί μια τηλεοπτική παραγωγή του Δήμου Αποκορώνου, σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες Πολιτιστικούς Συλλόγους, παραγωγή που εστιάζει στα ιστορικά γεγονότα και την σημασία τους. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δουλειά, η οποία αποτελεί και ένα πολύ καλό παράδειγμα συνεργατικού πνεύματος, αλλά αναδεικνύει και τα γρήγορα αντανακλαστικά των φορέων του Αποκόρωνα, στις προκλήσεις, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες της εποχής μας.

– Την Κυριακή 17/5/2020, 11:00, στο Ηρώο του Βάμου, στην κεντρική πλατεία, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων, σε μιαν απολύτως λιτή τελετή και με την παρουσία αυστηρά ενός και μόνον εκπροσώπου από τον κάθε φορέα.

Ο Δήμος Αποκορώνου,

Σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Ντουλιανών, Πλάκας-Αλμυρίδας, Τσιβαρά.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook