Χανιά | Αλλάζει εικόνα η λαϊκή αγορά – Τι προβλέπει το νέο μοντέλο του Πολυτεχνείου Κρήτης | Video

Αλλαγές στην λειτουργία της λαϊκής αγοράς φέρνει η νέα συνεργασία μεταξύ Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης. Νέα μελέτη του Πολυτεχνείου, αναμένεται να φέρει νέους τύπους πάγκων που θα να εξασφαλίσουν συνθήκες καλύτερης υγιεινής, όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τα μοντέλα των πάγκων, όπως προβλέπει η μελέτη, θα είναι τρία. Ένα για τους παραγωγούς, ένα για τους εμπόρους και ένα για τα προϊόντα γης και θάλασσας. Η διάρκεια της συμβάσης σύμφωνα με τον κ. Νικηφοράκη θα είναι 8 μήνες και πρόκειται για έργο ύψους 14.000 ευρώ.

“Η προγραμματική σύμβαση θα φέρει άλλο αέρα στην Λαϊκή Αγορά.” είπε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης και ενημέρωσε πως οι επαφές για την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για την λαϊκή έχουν ξεκινήσει.

Η συνεργασία αυτή, αποτελεί μία λύση για τους εμπόρους του χώρου, οι οποίοι κατά καιρούς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην αγορά, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του εμπορικού τμήματος λαϊκών αγορών, Σταύρο Μαρκουλάκη. “Για εμάς είναι μία καλή λύση η συνεργασία αυτή. Είναι ευκαιρία να μπει μία τάξη, να γίνει μία όμορφη δουλειά, να εξυπηρετούμε και εμείς εύκολα τους καταναλωτές” είπε ο ίδιος.

Αυτό που θα προσπαθήσει το τμήμα Αρχιτεκτόνων, του Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Αλέξανδρος Βαζάκας είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. “Σε επίπεδο πόλης προβλέπουμε στο να ενισχυθεί η ταυτότητα της, μέσω της προβολής των προϊόντων τα οποία θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμος Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι Έμποροι της λαϊκής αγοράς.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ